Reisblog concertreis KMD: Dag 3 – Brugge

Foto:

Het Groot Orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen maakt dit hemelvaartsweekend een concertreis in Zuidwest België. Lara Bosters houdt het thuisfront op de hoogte van alle gebeurtenissen en avonturen in deze KMD-reisblog

Zaterdag 11 mei

7:30 uur
Het is een vroege ochtend aan het ontbijt. We zijn niet meer de enige groep in het Hostel. Samen met een Engelse amateur voetbalclub uit Newcastle zitten we te eten.

8:45 uur
We zitten in de bus naar Brugge, onze laatste concertlocatie. De energie is nog erg aanwezig in de groep!

9:45 uur
Een heerlijke wandeling in de zon richting de eerste activiteit.

10:30 uur
Met verschillende boten varen we door Brugge heen met een gids. Leuke weetjes over de geschiedenis van de gebouwen in Brugge. We zwaaien vooral naar de mensen op de bruggen :).

11:00 uur
Weer wat vrije tijd voor de leden. Het is een hele drukke dag in Brugge. Even tijd voor souvenirs kopen en de stad verkennen.

14:30 uur
Even inspelen voor het laatste concert van de reis. Dit keer een speciale editie, want na onze stukken zal Koninklijke Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke aansluiten.

15:00 uur
De start van ons concert in Brugge. Veel toeristen bleven staan om te luisteren en te filmen. Het blijft toch iets speciaals voor de mensen dat er zomaar muziek wordt gemaakt op straat door een harmonie orkest.

We beginnen met een aantal stukken met alleen onze harmonie. Hierna (met wat vertraging) komt de Harmonie uit Koolkerke spelend marcheren op het plein.

Samen spelen we twee nummers: Viva la vida en Sweet Caroline. De ene gedirigeerd door Peter Bongaerts en de ander door de dirigent van de Harmonie uit Koolkerke. Een mooie samenwerking dat zeker een vervolg krijgt.

De Koninklijke Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke neemt het stokje over van ons en speelde nog een aantal stukken.

Aan het eind nog even op de foto met de andere harmonie en onze harmonie samen!

18:00 uur
We hebben de eer om in de Raadzaal van het Stadhuis van Brugge te komen. Dit stadhuis is een van de oudste stadhuizen in de lage landen. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals huwelijken, raadsvergaderingen en staatsbezoeken. De Burgemeester komt een speech geven over de kracht van samen muziek maken en de geschiedenis van Brugge en het Stadhuis. Daarna heeft de voorzitter van Koninklijke Harmonie Vermaak na Arbeid Koolkerke een speech gegeven over de zogenoemde ‘verbroedering’ van onze twee harmonieën. Als laatste heeft Jack Schellekens van de reiscommissie een korte samenvatting gegeven van onze concertreis en dank uitgesproken naar de andere harmonie en naar de Burgemeester. Er zijn wat presentjes uitgedeeld.

Er kwam een speciaal bedankje naar Jannus (lid van de reiscommissie) voor de fijne communicatie!

Hierna hebben we genoten van een Brugse Zot met dank aan Gemeente Brugge.

19:30 uur

Het laatste avondmaal zouden we het kunnen noemen. De reiscommissie heeft een toepasselijk diner geregeld: friet met stoof bij De Gilde.

Morgen onze laatste dag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen