Gemeentesecretaris Henk van Noort legt taken tijdelijk neer

Foto:

Het college van gemeente Dongen en gemeentesecretaris Henk van Noort zijn in gesprek over zijn toekomst. In afwachting van de uitkomst hiervan legt Henk, op verzoek van het college, zijn taken tijdelijk neer.

Dit meldt de gemeente Dongen in een bericht. “Wij willen benadrukken dat er geen ernstig verwijtbare zaken spelen en dat er geen onderzoek loopt. Het onderwerp van gesprek is de onderlinge samenwerkingsrelatie. Zolang nog niet bekend is waar de gesprekken met Henk toe zullen leiden, kunnen er helaas geen verdere mededelingen worden gedaan” aldus de gemeente

Van Noort is al geruime tijd (18 jaar) gemeentesecretaris van Dongen.  Afgelopen donderdag heeft een groot deel van het personeel tijdelijk het werk neergelegd en gezamenlijk een moment genomen om hun steun uit te spreken aan Henk van Noort. Aanstaande maandag zal burgemeester Bakermans het personeel te woord staan om over de impact van de ontstane situatie verder te praten.

In een motie van de raad werd vorig jaar al aangegeven dat het in de Dongense ambtenarij ‘piept en kraakt’. Het gebrek aan personeel heeft impact op de kwaliteit van het werk. De gemeentelijke organisatie moet verbeterd worden. Wie dat moet gaan bewerkstelligen is dus vooralsnog onduidelijk.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen