Past onze schoen ook jou?

Foto:

Op zaterdag 23 maart opent het Museum De Looierij niet alleen haar deuren voor bezoekers, maar vooral ook voor belangstellenden in een vrijwilligersfunctie.
En juist voor deze mensen staat een team van enthousiaste vrijwilligers van 13.30-16.30 uur voor je klaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee voorzien zij je van informatie en kunnen zij je een korte rondleiding door het museum geven.

Museum
Velen weten het. Maar voor diegenen voor wie het onbekend is: In de Kerkstraat, één van de oudste straten van Dongen, staat het Museum De Looierij. Het is een geschiedkundig en ambachtsmuseum met als hoofdthema ‘leerlooien’. Het museum is ingericht in een voormalige leerlooierij. Openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 13.00-17.0 uur. Bovendien is het museum een mooie trouwlocatie en beschikbaar voor vergaderingen en groepsbezoeken.

Vrijwilligers
Dankzij de toegewijde inzet van meer dan 60 vrijwilligers kan het museum bestaan. Een groot deel van deze groep staat wekelijks klaar om bezoekers een warm welkom
te bieden. Zij zijn het visitekaartje van het museum. Voor deze groep zou een aanvulling zeer welkom zijn. Maar we zoeken nog meer enthousiastelingen die bijvoorbeeld de teams rondleiders, horecamedewerkers en atelier willen versterken.

Wat bieden wij?
Onbetaald werk, maar er staat veel tegenover. Er heerst vooral een goede en vriendelijke werksfeer. De huidige vrijwilligersgroep neemt je snel op en de onderlinge contacten zijn goed. Het museum werkt met een beschreven vrijwilligersbeleid en met vrijwilligersovereenkomsten.

Social Media
De Looierij maakt gebruik van de socialmedia-kanalen Facebook en Instagram. Houd de komende weken deze kanalen goed in de gaten. Je wordt voorzien van informatie omtrent het museum, de wervingsdag (23 maart) en vacatures. Of kijk op de website: www.delooierij.nl We zien je graag de 23e!

Het Museum De Looierij is gevestigd in:

Kerkstraat 33
5101 BB Dongen
Telefoon: 0162 38 71 94.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen