De Drumgabbers uit Delft pakken de titel Midwinterkampioen tijdens de 44e Straotparade!

Foto: Stichting De Peeënstekers

Met 28 kapellen en 23 verenigingen was zowel de leutklasse als de wedstrijdklasse goed bezet. Tel daar 7 gezellige horecagelegenheden, 3 geweldige buitenlocaties en een droge zondagmiddag bij op, dan heb je alle ingrediënten om er een geweldig feest van te maken. En dat werd het zeker deze 44e editie van de Straotparade.

Het Peeënrijk kreeg hoog bezoek uit ‘t Wringersgat (Rijen). Prinses Marcia d’n 1ste en haar gevolg werden door Prins Andreo LX verrast met een onderscheiding. Om 13:00 uur ging op de verschillende locaties de middag officieel van start. Het toegestroomde publiek kon genieten van een mooi stukje muziek, een drankje en een hapje. Bij de horecapunten was aan belangstelling geen gebrek. Alle deelnemers lieten zich van hun beste kant zien en het was dan ook genieten op de
diverse terrassen en in de cafés in ons schôn en onvolprezen Peeënrijk.

De uitslagen:
De prijs voor best verklede begeleider ging naar Leo de Jong en Jan Schoenmakers en zij mochten de gouden fluit in ontvangst nemen. De prijs voor beste jury ging naar Ruud Jansen en Bart van Kerkhof. De prijzen in de leutklasse ging bij de kapellen naar de Kletskapel (CV Wanne Klets) uit Berlicum en bij de verenigingen naar CV TisWirNix.

Wedstrijdklasse verenigingen:
1e plaats: ZV De Vennen met “Wij lòope mee óos nuske in de wind”. Zij namen
wederom de ‘Wijsneuzen Wisseltrofee’ mee naar huis.
2e plaats: CV Schuimsnuivers met “Boot gemist maar toch gefist”.
3e plaats: De Veterinnen met “Wij zoeken Raad”.

Wedstrijdklasse kapellen:
1e plaats: De Drumgabbers uit Delft. Zij veroverden hiermee de titel Midwinterkampioen en namen de wisseltrofee mee naar Delft.
2e plaats: Blaaskapel Outblast uit Vlijmen.
3e plaats: De Keienkrakers uit Waalre.

“De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 44 e editie. Natuurlijk was dit niet mogelijk zonder de hulp van alle vrijwilligers en Horeca Dongen. Bedankt voor jullie
inzet! Nog even bijkomen en dan gaan wij ons alweer snel opmaken voor de editie van volgend jaar. Zet zondag 30 maart 2025 alvast in je agenda. Lijkt het jou leuk om je steentje bij te dragen als vrijwilliger bij de Straotparade? We zoeken nog begeleiders, juryleden en mensen die mee willen organiseren bij de Commissie Straotparade. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar: [email protected] en wij nemen contact met je op.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen