44e Straotparade Dongen op 10 maart 2024

Foto:

Nóg een mooi jubileum tijdens het 66-jarig bestaan van Stichting De Peeënstekers; De 44e Straotparade, die plaatsvindt op zondag 10 maart in het centrum van Dongen.

Al 44 jaar lang trekken diverse kapellen en verenigingen door de Dongense straten tijdens de Straotparade. Wat ooit begon als een geinig initiatief als opwarmertje voor carnaval, is nu nauwelijks weg te denken tijdens het carnavalsseizoen. Voorheen altijd in januari, nu voor het derde achtereenvolgende jaar op Halfvasten. En
natuurlijke hopen we dat de weergoden ons ook dit jaar goed gezind zijn net als de voorgaande edities die we tijdens Halfvasten organiseerden.

Er hebben zich maar liefst 30 kapellen aangemeld, waarvan er 10 in de wedstrijdklasse strijden om de eerste plaats. Ongeveer 600 muzikanten gaan er een geweldige dweildag van maken in ons Peeënrijk. Dit doen ze samen met 23 verenigingen, die ook nog één keer alles uit de kast halen om er een fantastische dag van te maken. En laten we vooral de begeleiders en juryleden niet vergeten, die er mede voor zorgen dat deze dag wederom een grandioos succes kan gaan worden.

Ook de Dongense horecaondernemers dragen de Straotparade een warm hart toe. Dit jaar spelen de kapellen op 10 verschillende horeca locaties in en om het centrum. Net als vorig jaar is ook het Wilheminaplein ingericht als horecapunt. Hier zorgen ’t Karrewiel, Den Hespel en de Salamander er met elkaar voor dat alles op rolletjes loopt. Nieuw deze editie is de horecalocatie op het Oranjeplein. Ook hier is een bar en een podium te vinden. De Straotparade start zondag 10 maart 2024 om 13:00 uur bij alle deelnemende horecalocaties en rond 17:00 uur vertrekken alle deelnemers richting het Wilhelminaplein waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt. De prijsuitreiking start rond de klok van 17:30 uur.

Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden, waar het bol staat van muzikale en carnavaleske gezelligheid op deze 10 e maart. De Commissie Straotparade is er klaar voor, de deelnemende kapellen en verenigingen hebben er zin in, laten we er samen een mooi feestje van gaan maken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen