Het doek valt voor Gentlemen of Dongen: Einde aan jongerencarnaval

Foto:

Na 9 jaar van evenementen organiseren onder de vlag van Gentlemen of Dongen valt het doek voor de organisatie.

“Teruglopende bezoekersaantallen, stijgende kosten en een gebrek aan tijd voor ons als team maken dat wij ons niet meer in kunnen zetten voor de jeugd in Dongen”, vertellen Ruud Vonk en Jesse Verbunt, voorzittersduo en oprichters van de Gentlemen of Dongen.  “Ook speelt mee dat het team het gevoel kreeg dat er ieder jaar weer harder aan getrokken moest worden om zaken geregeld te krijgen en dat jongeren ‘anders carnaval vieren’ dan voor corona”, gaan zij verder.

De Gentlemen of Dongen is in 2015 opgericht en voortgekomen uit een samenwerking tussen Selects Events Jongerenevenementen en Dikke Lol Geen Bier. Samen zijn de organisaties goed voor bijna 15 jaar activiteiten voor de Dongense jeugd. Daaraan komt nu helaas een eind. Deze carnaval waren zij voor het laatst open, 3 dagen feest in JC de Poort, thuisbasis van de Gentlemen. “Het waren gezellige avonden”, zegt Ruud, “alleen zagen wij dit jaar de helft van het aantal bezoekers van voor de coronacrisis verschijnen is onze Après Skihut. Gezellig maar helaas niet goed genoeg voor het voortbestaan van onze organisatie. Dan moet je keuzes maken: weegt de inzet nog op tegen wat het oplevert en heeft een organisatie nog bestaansrecht? Het is een moeilijke keuze geweest voor ons en ons team”.

“In al die jaren hebben we veel bereikt en dat konden we niet alleen. We willen dan ook graag onze sponsoren bedanken; nieuwe en sponsoren van het eerste uur zoals bijvoorbeeld DA Ingrid, den Hamse Bok en ’t Gordijncentrum. We konden ook niet zonder het jongerenwerk van R-Newt met in het bijzonder Dennis van Beek, beheerder van JC de Poort, en de steun van de Gemeente Dongen. Tevens zijn we ons team dankbaar voor de mooie jaren. Zonder Mike, Thomas, Caitlin, Mahima, Matthijs, Karin, Riva en onze gehele vrijwilligersploeg was het allemaal niet gelukt.”

De Gentlemen gaat nu door als CV, na jaren van organiseren gaan ze vanaf volgend jaar zelf op pad. “We hopen dat iemand met een frisse blik ons plekje overneemt, want carnaval moet natuurlijk ook voor de jeugd beschikbaar blijven. We kijken hiervoor nadrukkelijk naar de Gemeente, Horeca Dongen en Stichting Dem Peeënsteekers; ga samenwerken en maak er iets moois van voor álle Peeje en Peejerinnen!”, aldus Jesse.

“Dan rest ons nog één ding om te zeggen”, aldus Ruud Vonk en Jesse Verbunt, voorzittersduo Gentlemen of Dongen: HOUDOE EN BEDANKT!”


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen