VVN regio Dongen onderzoekt snelheid Wilhelminalaan ’s Gravenmoer

Foto:

Onlangs heeft VVN regio Dongen samen met de bewoners van de Wilhelminalaan in ’s Gravenmoer een snelheidsmeting gedaan in hun straat.

“De bewoners zijn zich er goed van bewust dat de Wilhelminalaan een doorgaande weg is. Zij  zijn dan ook niet niet tegen de drukte maar wel tegen het onverantwoord gedrag van veel automobilisten.” aldus een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland regio Dongen. “De gemeente heeft er wel een 30 km weg van gemaakt, maar omdat de weg niet hiervoor is ingericht kan er niet gehandhaafd worden. Daarom hebben de bewoners liever dat de maximale snelheid  50 km per uur wordt  Dan kan er in ieder geval gehandhaafd worden”

“Omdat de Wilhelminalaan een belangrijke doorvoerweg is naar Oosteind en de A27 zouden een paar aanpassingen zoals duidelijke fiets- en voetpaden en rijbaan kussens niet misstaan. Het is de bewoners niet om te doen om de straat verkeersonvriendelijk te maken maar wel veiliger.” Tijdens de snelheidsmeting werden meer dan 100 voertuigen gemeten, de gemiddelde snelheid was 51.2 kilometer per uur de laagst gemeten snelheid 28 km/u en de hoogst gemeten snelheid  75 km/u.
“In een 30 kilometer straat is dit natuurlijk te hoog” aldus de woordvoerder, die aangeeft op korte termijn nog meer metingen te doen om alles mooi in kaart te kunnen brengen met VVN.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen