Pupillen Atledo lopen de Marathon van Dongen

Foto:

Hardlopen kan op veel manieren: op een atletiekbaan, over een stratencircuit maar natuurlijk ook op onverhard terrein. Iedere winterperiode vindt het hardlopen op onverhard terrein in wedstrijdvorm plaats, dat wordt cross genoemd. Ook in onze regio zijn er meerdere van deze wedstrijden, hier trainen de pupillen (leeftijd onder 12 jaar) van Atletiekvereniging Atledo dan ook wekelijks voor gedurende het cross-seizoen.

Tijdens de op de leeftijd van de deelnemers afgestemde trainingen verbeteren ze hun looptechniek, snelheid en uithoudingsvermogen, soms met spellen of mini-wedstrijdjes om het uitdagend genoeg te houden. Sommige trainingen gaan uit van een thema (Sinterklaas, Kerstmis), en op zaterdag zes januari was dat ook het geval. Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar, en “meer bewegen” staat dan vaak bovenaan. Nou, dat kwam even goed uit.

Alle pupillen mochten op 6 januari hun vader of moeder meenemen naar de training, en om er dan helemaal iets speciaals van te maken was de bedoeling om gezamenlijk een hele marathon-afstand van 42,195 kilometer te gaan lopen. Tijdens de gezamenlijke warming-up bleek dat de meeste ouders op looptechniek nog wel wat van hun kinderen konden leren, maar even later was iedereen voldoende voorbereid om aan de gang te gaan.

In het Trimbos (Oude Baan, Dongen) was een parcours van 280 meter uitgezet, en na een verkenningsronde konden er gestart worden. Iedereen mocht tegelijk beginnen aan de Marathon van Dongen. Wie na één rondje al moe was mocht even pauze nemen, en daarna weer verder met het volgende rondje. Na iets meer dan een kwartier was er door de Atledo-pupillen en hun ouders in totaal 151 rondjes gelopen en was de Marathon van Dongen 2024 voltooid!

Met een welverdiend applaus voor en door elkaar ging de training verder met een gezamenlijk spel, gevolgd door een korte intervaltraining in verschillende looptempo’s.

Na de afsluiting met cool-down oefeningen kregen alle deelnemers een certificaat van de Marathon van Dongen. Dubbel geslaagd: de Marathon van Dongen 2024 was voltooid en de ouders hebben hun goede voornemens in de praktijk gebracht!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen