Dongen betaalt energietoeslag 2023 uit

Foto: Pixabay License/ColiN00B

De gemeente Dongen betaalt 800 euro energietoeslag uit aan inwoners met een laag inkomen tot 120% van het sociaal minimum. De meeste huishoudens die er recht op hebben ontvangen de toeslag automatisch. Huishoudens die de energietoeslag niet automatisch ontvangen, maar hier mogelijk wel voor in aanmerking komen, kunnen de toeslag aanvragen.

De gemeente heeft huishoudens die de energietoeslag 2022 kregen een brief gestuurd. In deze brief staat of iemand de energietoeslag automatisch krijgt of dat er een aanvraag ingediend moet worden.

Huishoudens die de toeslag automatisch krijgen
Huishoudens die in 2023 het bedrag van € 500,00 via een aanvraag hebben ontvangen, krijgen de energietoeslag 2023 automatisch uitbetaald. Ook inwoners die (bijzondere) bijstand en/of de Dongen Doet Mee-regeling ontvangen, krijgen de energietoeslag 2023 automatisch uitbetaald. Zij hoeven zelf geen nieuwe aanvraag te doen.

Aanvragen via website gemeente
Niet iedereen die de energietoeslag in 2022 heeft gekregen, ontvangt automatisch €800. Het kan zijn dat de gemeente meer informatie nodig heeft. In de brief die huishoudens hebben gekregen staat uitgelegd of het huishouden de dit jaar de energietoeslag automatisch krijgt. Of dat de toeslag aangevraagd moet worden via www.dongen.nl/energietoeslag. Huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum die niet bij de gemeente bekend zijn kunnen zelf een aanvraag doen via www.dongen.nl/energietoeslag. Aanvragen kan tot en met 29 februari 2024. Op www.dongen.nl/energietoeslag staat welk inkomen hoort bij 120% van het sociaal minimum.

Niet in aanmerking, wel geldzorgen?
Hebt u moeite om uw energierekening of andere rekeningen te betalen? Neem dan contact op met de gemeente Dongen via [email protected] of 14 0162.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen