Aantal auto-inbraken in Dongen meer dan verdubbeld in jaar tijd

Foto: Pixabay License

In 2023 is er al 33 keer ingebroken in Dongense auto’s. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van  2022, toen er 14 auto-inbraken werden geregistreerd.

Stijging auto-inbraken
In 2023 is al minstens 5.600 keer ingebroken in Brabantse auto’s. De provincie is hiermee zelfs goed voor ruim 15% van alle auto-inbraken in heel Nederland. Vooral in Eindhoven, Breda en Den Bosch is het oppassen geblazen: hier waren dit jaar tot nu toe de meeste slachtoffers. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie.

Meer dan verdubbeling auto-inbraken in Dongen
Ook in Dongen is er een stijging in het aantal auto-inbraken waar te nemen. Er staan in Dongen plus minus 15.000 auto’s geregistreerd. In 2023 is er in de periode van januari t/m oktober  33 keer ingebroken in een Dongense auto. In 2022 was dat in dezelfde periode 14 keer het geval. Ruim een verdubbeling dus. Dat komt neer op 2,2 inbraken per 1.000 auto’s. Daarmee zitten we overigens wel ruim onder het provinciale gemiddelde van 3,9 auto-inbraken per 1.000 auto’s.

November is dé auto-inbraakmaand
“In oktober begint het aantal inbraken al te stijgen en in november is dan de piek”, legt Menno Dijcks van Independer uit. “Als we het vergelijken met het landelijk gemiddelde dan zijn ook oktober (+18,9%) en september (+8,9%) populair bij autodieven. De koploper is dus november, dan wordt er zelfs één vijfde (+20,2%) meer ingebroken dan het gemiddelde. De maanden met gemiddeld de minste auto-inbraken zijn april (-16,1%) en mei (-12,8%).”

KLIK HIER voor het volledige onderzoek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen