Sinterklaas is weer in Dongen

Alle Dongenaren, groot en klein, hebben er lang naar uitgekeken maar vandaag was het dan eindelijk zover. Sinterklaas zette zondagmiddag voet op Dongense bodem. Een groot aantal Dongense kinderen en hun ouders waren naar de loswal gekomen om getuige te zijn van de aankomst van de Goedheiligman. Burgemeester Marnix Bakermans wachtte de Goedheiligman op.

Stichting Dongense jeugdraad had gezorgd voor een prima sfeertje. Het jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen en danseressen van L-Joy vermaakten het talrijke publiek met sinterklaasliedjes en dansjes. De presentatoren hielden de stemming er prima in terwijl  Sinterklaas ruim de tijd nam om vele kinderhandjes te schudden. De goedheiligman had een groot aantal pieten meegebracht, die het publiek vermaakten met hun kunsten en zakken vol pepernoten uitdeelden.

Na een intocht langs de drukbevolkte straten ging de Sint nog naar de Cammeleur waar ook weer vele Dongenaren aanwezig waren om de Sint welkom te heten.  De komende weken zal Sinterklaas in Dongen vele huisbezoeken afleggen en een groot aantal verenigingen en bedrijven bezoeken.

Bekijk de foto’s van de aankomst in de fotoreeks boven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen