Geslaagde kindermarkt Leer Dongen Kennen op zaterdag 23 september

Foto:

De weergoden waren genadig voor de deelnemers op zaterdag 23 september. Op een enkel klein buitje en wat gespetter na was het weer perfect voor een geslaagde kindermarkt.

Alle kramen bezet
Circa honderd kinderen en hun ouders stalden hun spullen uit op de tientallen kramen in het centrum van Dongen. Vanaf elf uur begon het te bruisen in en rondom het centrum. De parkeerterreinen raakten vol en het was zoeken naar een lege fietsbeugel om je fiets tegenaan te zetten. Gelukkig kwamen er ook veel bezoekers te voet naar de kindermarkt van Leer Dongen Kennen.

“Er hangt een hele fijne sfeer” aldusde reactie van een moeder. “Ik ben even naar een vriendje van school” riep het zoontje van diezelfde moeder en weg was hij naar z’n maatje een paar kramen verderop. “Goed georganiseerd, complimenten en bedankt organisatie, we hebben een topdag”, was een van de vele positieve reacties van de kraamhouders. Bij een volgende kraam liet de junior verkoopster haar blikje met de tussentijdse opbrengst zien. “Ze is aan het sparen voor iets heel leuks. Dus de winst gaat helemaal in haar spaarpotje” verzekerde moeder. Volgens Jessica Oomen van het “schminkstation” was het heel de middag gezellig druk. Veel kids werden omgetoverd tot onder andere een eenhoorn, een tijger, een vlinder of een personage uit PAW Patrol, Spiderman of de film- en musical- hit Frozen.

Koekenbakkers
De bakkertjes waren heel erg populair op de kindermarkt. Maar wat wil je, ze deelden speculaaspopjes uit aan de bezoekers en ook nog eens zakjes chips aan de jonge kraamhouders. “Zo maak je natuurlijk wel vrienden” aldus Ronald de Laat van Griffelgracht Vermaak. Bij de Tramhalte stond een hele rij kinderen te wachten om hun waardebon voor een lekker ijsje om te wisselen. Weer een lekkere traktatie die er voor zorgde dat iedereen naar de zin had.

De evenementencommissie van Leer Dongen Kennen kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Laat de weergoden voor een volgende editie ook weer net zo goed gestemd zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen