Ingezonden: ‘Een eeuwig VV Dongen, dat hebben we samen gevierd’

Foto:

Ingezonden door Peter van Hoppe, erevoorzitter van VV Dongen

Een eeuwig VV Dongen, dat hebben we samen gevierd

“Nou, het programma ziet er fantastisch uit, maar ik ben benieuwd of ze dat allemaal voor elkaar krijgen”, was een veelgehoorde en best hier en daar wel sceptische opmerking. Dit werd gezegd direct na de presentatie van Jan Gerrits, de voorzitter van de jubileumcommissie tijdens de aftrap van het 100-jarig jubileum van onze vereniging op 19 januari bij TRICORP in Gilze. Ik durf nu te stellen, en met mij heel veel Dongenleden, dat ze daar niet alleen in geslaagd zijn, maar dat ze de stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen hebben! Wat hebben zij ons een schitterend feest voorgeschoteld, een feest voor alle leden, van jong tot oud, van groot tot klein, van actief tot passief, voor elk wat wils en alle Dongenaren konden er op een of andere manier van meegenieten. Alles was tot in de puntjes geregeld en zelfs aan de kleinste details was gedacht en veel zorg besteed.

Omdat het zo mooi en gezellig was, omdat het zo “echt Dongen” was, hierbij nog een korte terugblik, ook ter meerdere eer en glorie van de onvolprezen jubileumcommissie.

Op 12 mei was daar de eerste feestelijke bijeenkomst op ons sportpark met het begin van de bedrijvencompetitie. Tevens werd ons de gelegenheid geboden om reeds nu entreekaarten al te bestellen voor de grote feestavond in de Cammeleur op 2 september. Een aantal vrijdagavonden met DJ was het extra druk en gezellig op ons sportpark vanwege deze bedrijvencompetitie, die zeker een vervolg verdient.

Alle leden, die daartoe in de gelegenheid waren, werden uitgenodigd om op zondag 21 mei om 12.00 uur in voerbaltenue op ons sportpark te verschijnen om een mooie 100 jaar foto te maken. Het schitterende resultaat kunt u terugvinden in de prachtige professionele glossy die alle leden ontvangen hebben en/of in de huis-aan-huis krant-uitgave hiervan.

Tijdens de vakantie heeft de jubileumcommissie niet stil gezeten, integendeel, alles werd in het werk gesteld om de nog komende evenementen te perfectioneren.
Zaterdag 26 augustus werd in onze kantine een prima verzorgde receptie gehouden, eerst voor genodigden, onze ereleden en leden van verdienste en daarna kregen al onze leden de kans het bestuur te feliciteren met het 100-jarig jubileum. Namens het college van B & W wenste burgemeester Marina Starmans-Gelijns de vereniging veel geluk en succes voor de toekomst. Tijdens deze receptie werden twee prachtige leden benoemd tot erelid van onze vereniging, Anja Hartmans en Bouke Derks, waarvoor de hartelijke gelukwensen.

Voor de gala-avond in het Willem II – stadion op donderdag 31 augustus werden maar liefst 320 deelnemers uit alle geledingen van onze vereniging en daarbuiten eerst met bussen naar Tilburg gebracht, alwaar zij getrakteerd werden op een schitterend diner met muzikale begeleiding van Sem Rozendaal, terwijl Stan Broeders ons verbaasd deed staan van zijn goocheltrucs. Daarnaast traden ook op in een talk-show Andy van de Meijde, John de Wolf en Royston Drenthe, terwijl nadien ook entertainer en stand-upcomedian Rob Scheepers zijn opwachting maakte en ons geruime tijd liet schaterlachen. Een in alle opzichten zeer geslaagde unieke avond !

Zaterdag 2 september was een feestdag voor de gehele vereniging. Op de eerste plaats was dit een belangrijke dag waarop onze jeugd een schitterend programma werd voorgeschoteld, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Het was de gehele dag heel gezellig en erg druk met veel toeschouwers. Onze selectie-spelers en enkele bal-virtuozen zorgden ervoor dat alle aanwezige jeugdspelers ( en dat waren er heel veel !) konden genieten van een mooie, ontspannen maar ook leerzame voetbaldag met een panna-toernooi en een voetbalpark. Voor eten en drinken werd ruimschoots gezorgd en de deelnemers kwamen niets te kort.

’s Avonds was er dan voor alle leden en niet-leden, die zich hadden aangemeld een grandioze Gouden Eeuwfeest in de Cammeleur. Ruim 750 gasten hebben hier genoten van een kei-gezellige dongense avond met diverse leuke artiesten. Echt een groot succes, deze fantastische avond met een Goud randje! Fc De Rebellen ( zgn ‘levende legendes’) maakten op zaterdag 16 september hun opwachting om te strijden tegen een Dongen-team bestaande uit oud-spelers van onze club. Onder een stralend zonnetje en onder grote belangstelling werd het een mooi weerzien met een aantal oud-gedienden en werd er in de derde helft tot in de late uurtjes nagekaart.

Tot slot was er dan afgelopen zaterdag 23 september de jubileumveiling van maar liefst ruim 200 items, (waaronder zeer kostbare!), die, na een openingswoord van tv presentator Joep Schreuder, door een ervaren veilingmeester aan de man werden gebracht. In de zeer overzichtelijke en goed verzorgde gids werden alle aanbiedingen uitvoerig besproken. Het had drukker mogen zijn deze avond, hetgeen overigens niet wegneemt, dat er heel goed geboden werd met als aangenaam gevolg dat de genoeglijke avond kon worden afgesloten met een heel mooi resultaat voor club en goede doel, Support Casper. Een groot compliment aan de veilingcommissie is hier zeker op zijn plaats!

Naast al deze fantastische evenementen mogen een aantal andere activiteiten zeker niet onvermeld blijven. Wat te denken van de mooie en reeds aangehaalde glossy, die 100 jaar historie van onze vereniging op een zeer uitgebreide wijze prachtig weergeeft. Echt een bewaarexemplaar. Om de hele Dongense bevolking te laten meegenieten, werd een dagblad-uitgave met dezelfde inhoud huis-aan-huis verspreid in heel Dongen. Echte aanrader om nog eens te bezoeken, is de jubileumwebsite ( www.dongen100.nl), waar je nog eens op je gemak door alle festiviteiten kunt dribbelen. En wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de interviews met leden en oud-leden, die schitterend professioneel zijn afgenomen door Luke Merkx met camera- en montagewerk van Joris de Man. Prachtige verhalen en ervaringen, die je zeker gezien moet hebben.

Tot slot ben ik, ( Peter van Hoppe ) ervan overtuigd, dat ik namens alle leden spreek, als ik zeg: Jubileumvoorzitter Jan Gerrits met al de leden van de jubileumcommissie (hun namen staan in de glossy), alle vrijwilligers die in welke vorm dan ook hun steentje hebben bijgedragen, alle sponsoren en tot slot ook zeker het hoofdbestuur van onze vereniging: Heel, heel hartelijk dank voor het grandioze jubileumfeest ter gelegenheid van E E N E E U W( I G ) V.V. D O N G E N , D A T W E S A M E N G E V I E R D H E B B E N.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen