Kom naar jouw bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek

Foto:

Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert bibliotheek Theek 5 verschillende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in al zijn vormen, verschillen en gelijkenissen. We kunnen daarin zo veel van elkaar leren. Het thema is dan ook ‘Bij mij thuis’.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kijk je heel ver boven de stad uit. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij iedereen is het thuis anders. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Naast een groot aanbod boeken, bieden wij in de Kinderboekenweek ook heel veel leuke activiteiten. We gaan er weer een feestje van maken!

Kinderboekenweekfestival Dongen
Kom naar het Kinderboekenweekfestival bij Theek 5 Dongen! Je wordt op woensdag 4 oktober feestelijk ontvangen door de bloemenkoningin waarna je het festival kunt ontdekken. Schrijf je in voor een workshop djembé, leer meer over de Braziliaanse vechtkunst capoeira of neem een henna tattoo. Bovendien zijn creatieve workshops. Leer meer over verschillende culturen of maak iets leuks voor thuis. Er is volop te beleven! Het Kinderboekenweekfestival vindt plaats op 4 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie naar www.theek5.nl/kinderboekenweek. Of kom gezellig langs in de bibliotheek!

Boekentips
Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is: Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek.

Theek 5 bij jou thuis
Bij Theek 5 hebben we een grote collectie boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ook boeken van de schrijvers van de Kinderboekenweek-boeken vind je bij de bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap zelfs gratis. Ben je nog geen lid van de bibliotheek, kom dan snel langs in de bibliotheek of kijk op de website om lid te worden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen