Hoeveel online leads loop jij mis per maand?

Foto:

De meeste MKB-bedrijven zijn zich ervan bewust dat het genereren van online leads in 2023 een zeer effectieve strategie is om te hanteren. Desondanks blijkt dat veel MKB-websites hierin tekortschieten… Het aantrekken van bezoekers lukt soms redelijk (of zelfs nog helemaal niet), maar echte, kwalitatieve online leads blijven vaak uit. Lees het onderstaande artikel en geef jouw online leads een boost.

Hoeveel online leads loop jij vandaag mis?

Wat zijn online leads?
Online leads vertegenwoordigen potentiële klanten die interesse hebben getoond in de producten of diensten die jouw MKB-bedrijf aanbiedt. Deze leads worden gegenereerd via verschillende online kanalen en platforms, waarbij jouw eigen zakelijke website een centrale rol speelt.

Een online lead komt binnen wanneer een bezoeker van jouw website acties onderneemt die duiden op interesse en intentie tot interactie, zoals bijvoorbeeld:

  • Het invullen van een contactformulier
  • Het aanvragen van meer informatie,
  • Of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Deze interacties vormen de bouwstenen van potentiële klantrelaties, waarbij het doel is om deze leads verder te koesteren en te converteren tot daadwerkelijke klanten. Het vermogen om waardevolle online leads te genereren en te benutten, bepaalt in grote mate het succes van jouw onderneming in de moderne digitale markt. MKB bedrijven die hier nog niet veel aandacht aan besteden lopen online leads mis.

10 Online leads lekken en hoe jij ze kunt dichten
Dit artikel is speciaal samengesteld voor MKB-bedrijven die hun online leadgeneratie willen verbeteren via hun eigen website. Het is van essentieel belang om niet alleen verkeer naar je website te trekken, maar ook om deze bezoekers om te zetten in waardevolle leads.

 

Helaas kunnen er in je website bepaalde “leads lekken” ontstaan, waardoor potentiële kansen verloren gaan. Hieronder bespreken we tien veelvoorkomende situaties waarin dit kan gebeuren en hoe je deze lekken kunt dichten om je online leads te maximaliseren.

1. Verkeerde bezoekers aantrekken
Het aantrekken van bezoekers is cruciaal, maar de juiste bezoekers zijn nog belangrijker. Richt je op het identificeren van je ideale doelgroep en optimaliseer je marketinginspanningen om deze relevante bezoekers aan te trekken.

2. Overmatige Informatie op de Website:
Het is verleidelijk om je website te overladen met informatie, maar dit kan verwarrend zijn voor bezoekers. Vereenvoudig je website, concentreer je op essentiële informatie en maak het voor bezoekers eenvoudig om de benodigde gegevens te vinden.

3. Onvoldoende Aanzetten tot Actie:
Websites missen vaak een duidelijke oproep tot actie (CTA). Elke pagina moet een specifiek doel hebben en een doelgerichte CTA bevatten die bezoekers aanspoort tot actie, zoals het invullen van een formulier, het downloaden van een bron of het aanvragen van meer informatie.

4. Slechte Gebruikerservaring:
Een gebrekkige gebruikerservaring kan bezoekers snel laten vertrekken. Zorg ervoor dat je website snel laadt, goed functioneert op diverse apparaten en een intuïtieve navigatie heeft.

5. Onvoldoende Positionering:
Bezoekers moeten onmiddellijk begrijpen wat je te bieden hebt. Zorg ervoor dat je waardepropositie op elke pagina duidelijk naar voren komt, zodat bezoekers meteen weten waarom ze bij jou moeten blijven.

6. Onvindbaar op Relevante Zoekwoorden:
Als je website niet wordt gevonden op zoekwoorden die relevant zijn voor je doelgroep, loop je waardevolle leads mis. Voer grondig zoekwoordonderzoek uit en optimaliseer je content voor deze relevante zoektermen om beter zichtbaar te zijn.

7. Onleesbare Teksten:
Lange, ongestructureerde teksten ontmoedigen lezers. Maak gebruik van duidelijke koppen, paragrafen en opsommingstekens om je teksten gemakkelijk leesbaar te maken en de aandacht van de lezers vast te houden.

8. Gebrek aan Krachtige Lead Magnets:
Lead magnets, zoals e-books, whitepapers en gratis tools, kunnen bezoekers overhalen om hun contactgegevens achter te laten. Zorg ervoor dat je waardevolle en relevante content aanbiedt in ruil voor deze gegevens.

9. Verwijderen van Conversie Drempels:
Ingewikkelde formulieren en te veel stappen in het conversieproces kunnen bezoekers ontmoedigen. Vereenvoudig je formulieren en stroomlijn het proces om de conversie te verbeteren.

10. Te Bedrijfsgerichte Content:
Bezoekers zoeken oplossingen voor hun behoeften, niet naar een bedrijfspresentatie. Concentreer je op het verstrekken van waardevolle informatie en oplossingen die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.

Nu je deze tien valkuilen bij online leadgeneratie begrijpt en weet hoe je ze kunt vermijden, ben je goed uitgerust om je leadgeneratie te optimaliseren. Een website die bezoekers effectief betrekt en converteert, is van onschatbare waarde voor de groei van je bedrijf. Grijp deze kans om je online aanwezigheid te versterken en je volledige potentieel te benutten.

Wil je ook online leads genereren?
Wil jij ook meer leads voor jouw MKB bedrijf genereren? Neem dan eens een kijkje op de website van Marco Bouman, specialist in MKB leads genereren. Op zijn website heeft hij 170 online groei artikelen staan voor het MKB en hij heeft al meer dan 500 MKB bedrijven begeleid met online groeien!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen