Stef Bos en Rob Chrispijn met ‘Er is meer’ samen op het toneel in De Cammeleur.

Foto:

Op 23 september staan Stef Bos en Rob Chrispijn in de voorstelling ‘Er is meer’ samen op het toneel in De Cammeleur.

‘Er is meer’ is een duo-voorstelling van Stef Bos met tekstschrijver Rob Chrispijn over wat we niet kunnen waarnemen; onder de grond, boven de wolken (voorbij de snelheid van het licht) en in onszelf. Beide mannen denken hardop en vertellen verhalen over de rol van toeval, het ontstaan van een lied, maar ook over de kracht van voetballer Willem van Hanegem. Het is een voorstelling om het denkraam in het hoofd open te zetten. Natuurlijk zingt Stef ook liedjes van eigen hand, maar ook nummers uit het repertoire van Rob. Nummers die bekend zijn geworden door bijvoorbeeld Herman van Veen en die Stef ooit inspireerden om zelf te gaan schrijven.

Stef Bos
Stef Bos behoeft nauwelijks toelichting. Sinds hij begin jaren negentig doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’ behoort Stef Bos tot de meest gewaardeerde Nederlandstalige singer-songwriters. Zijn open blik en uitgebreide schrijfervaring geven zijn liedjes een soort licht- en tijdloosheid. Het zijn taaljuweeltjes waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. Stef Bos is veel in het nieuws geweest, ook door zijn deelname aan het programma ‘Beste zangers’. Hij heeft daar samen met Sanne Hans het prachtige ‘Laat me’ gezongen. Stef heeft verschillende prijzen gewonnen en maakt al 30 jaar eigenzinnig, Nederlandstalig materiaal op het snijvlak van pop en kleinkunst. En is dus een groot bewonderaar van Rob Chrispijn.

Hofleverancier
Rob Chrispijn was jarenlang als tekstdichter de hofleverancier van Herman van Veen. Zijn succesvolle carrière begon met een vrije vertaling van Suzanne van Leonard Cohen, die in de uitvoering van Herman een grote hit werd. Andere artiesten die teksten van hem zingen, zijn onder andere Liesbeth List, Leonie Jansen, Paul de Leeuw, Stef Bos, Hans Dorrestijn en Lenette van Dongen. Ook Angela Groothuizen en Ellen ten Damme zingen regelmatig teksten van Rob. Door zijn medewerking aan dichtersprogramma’s ontdekte hij hoe leuk het is om zelf voor het publiek te staan. Hij blijkt een ontwapenende en geweldige verteller te zijn. Chrispijn is ook fotograaf en mycoloog, een liefhebber van paddenstoelen. Hij heeft diverse boeken gepubliceerd over de kunst van het kijken naar paddenstoelen.

Op zaterdag 23 september kun je ze zien in De Cammeleur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Ga naar https://www.decammeleur.nl/agenda/stef-bos-en-rob-chrispijn-duoshow-er-is-meer of koop je ticket aan de balie tijdens kantooruren.

We zien je graag!

 

 

Cookieinstellingen