Marnix Bakermans waarnemend burgemeester Dongen

Foto:

Marnix Bakermans is door de Commissaris van de Koning in Brabant benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Dongen.

Hij begint op 26 september aanstaande als de tijdelijk opvolger van Marina Starmans die eind deze maand burgemeester wordt van de gemeente Etten-Leur. Dat is donderdag bekend gemaakt door de provincie Noord-Brabant  . Donderdagmiddag had er op het provinciehuis in Den Bosch een kennismaking plaats tussen Bakermans en een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur van Dongen.

Persoonlijk en politieke loopbaan
Marnix Bakermans is 55 jaar, hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn woonplaats is Zeeland in de Brabantse gemeente Maashorst. In april 2013 werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Landerd. De begeleiding naar de fusie met de gemeente Uden tot de gemeente Maashorst op 1 januari 2022, betekende het einde van zijn benoeming als burgemeester. Van 2022 tot heden was hij werkzaam als gebiedsmanager Novex de Peel. Daarin werken ministeries, Limburg en Brabant, de waterschappen Aa en Maas en Limburg en zeventien gemeenten samen om te komen tot plannen voor de ontwikkeling van de Peel.

In 1997 richtte Bakermans de lokale politiek partij Jong Uden op. Hij was de eerste partijvoorzitter en kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 in de gemeenteraad. In 2002 trad hij als wethouder toe tot het college van de gemeente Uden. In 2006 werd hij herkozen als wethouder. De statuten van Jong Uden sloten een derde termijn uit. Hij is op dit moment een partijloos politicus.

Vervolg
De benoeming van Marnix Bakermans als waarnemend burgmeester, geeft de gemeenteraad van Dongen de tijd en ruimte om extra zorgvuldig te werk te gaan bij de procedure voor het vinden van de definitieve opvolger van Marina Starmans. In de komende periode zal aan de inwoners worden gevraagd mee te denken over het profiel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen