Sfeervolle afsluiting 62e Zomerspelen

Met het traditionele kampvuur werden de 62e Zomerspelen vrijdagavond op een mooie wijze afgesloten. Uit de bijzondere sfeer bij deze unieke Dongense traditie bleek maar weer eens duidelijk dat een kampvuur onlosmakelijk verbonden is met de afsluiting van de Zomerspelenweek.

Intocht
Onder een heerlijk zonnetje kwamen de 1350 deelnemers vrijdagavond samen op het Wilhelminaplein waar de kinderen van hun groepsleiders allemaal hun verdiende medaille opgespeld kregen. Hierna ging het in optocht door het drukbevolkte centrum naar de Bergen.

Kampvuur
Daar werd volgens traditioneel gebruik eerst de vlag verbrand waarna alle groepen één voor één de gelegenheid kregen hun verhaal, de goede afloop ervan en hun eigen groepslied aan het publiek te laten horen. Natuurlijk kregen alle slechteriken hun verdiende loon. Met het zingen van de klassieker “Het Zomerspelenlied” werd deze 62e editie afgesloten.  Op deze 62e Zomerspelen kan de organisatie met tevredenheid en trots  terugkijken. Bekijk de foto’s van het kampvuur in de fotoserie bovenaan dit artikel

De Zomerspelen 2024 worden gehouden van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen