Nomineer jouw buren voor de Gouden Buur Award 2023

Foto: Anne Harbers / Nextdoor.nl

Zaterdag 23 september is het Burendag: dé dag waarop buren door heel Nederland bij elkaar komen en de uitreiking van de Gouden Buur Award.

Gouden Buur Award
Voor de zevende keer op een rij organiseert Nextdoor de Gouden Buur Award. De organisatie wil hiermee onder andere prettig buurtcontact stimuleren. De Gouden Buur Award is bedoeld om buren die nooit te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken, altijd voor anderen klaarstaan, buurtinitiatieven initiëren, de buurt netjes houden of altijd vriendelijk zijn, in het zonnetje te zetten. De organisatie roept heel Nederland op om die betrokken buur – voor wie niets te gek is – te nomineren voor de Gouden Buur Award 2023.

Nomineer nu
Tot zondag 3 september kan iedereen via de link onderaan deze pagina zijn of haar favoriete buurman of -vrouw voor een Gouden Buur Award nomineren. Vervolgens selecteert de jury de meest inspirerende nominatie in elke provincie en helpt de organisatie met een verrassingspakket de uitreikingen nog feestelijker te maken. Zo werd Puck uit Renkum vorig jaar door haar overburen met deze titel bekroond voor de provincie Gelderland, omdat alle buren altijd bij haar terecht kunnen: pakketjes aannemen, planten en post verzorgen tijdens vakanties, Puck regelt het voor haar (over)buren. Ook Marieke uit Amersfoort werd tot ‘Gouden Buur’ benoemd nadat zij het initiatief nam een oud schoolgebouw om te toveren tot een ontmoetingsplaats voor de buurt.

KLIK HIER om jouw buren te nomineren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen