Casade start bouw 98 nieuwe woningen Heuveleind in Dongen

Foto:

De flats aan de Dunantstraat, Schweitzerstraat en Pasteurstraat en de seniorenwoningen aan de Schweitzerstraat en Planetenstraat in Dongen zijn gesloopt. Op dezelfde locatie start wooncorporatie Casade nu de nieuwbouw van 48 grondgebonden woningen en 48 appartementen. Het plan heeft de naam Heuveleind gekregen. Met de bouw van deze energiezuinige woningen zorgt Casade voor duurzaam en betaalbaar wonen. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp.

Nieuwbouw
In Heuveleind worden twee appartementencomplexen en 48 grondgebonden woningen gebouwd. Het ene appartementengebouw bestaat uit vier lagen (21 appartementen) en het andere uit vijf lagen (27 appartementen). Er is bij Heuveleind bewust gekozen voor een mix van woningen en appartementen in verschillende types en huurklassen. Hierdoor kunnen verschillende type huishoudens en inkomensgroepen reageren.

Energiezuinig
De woningen en de appartementen worden allemaal Nul-Op-de-Meter (NOM) en zijn erg energiezuinig. Ze hebben geen gas en wekken duurzame energie op via de zon en aardwarmte. Bij gemiddeld gebruik wekken de woningen en appartementen net zoveel energie op als voor wonen nodig is. Natuurlijk bepaalt het aantal zonuren én de behoefte van de bewoners, of het verschil tussen het energieverbruik en de opwekking ook echt nul aangeeft.

Ondertekening bouwovereenkomst
Op donderdag 22 juni 2023 tekenden Roel van Gurp, directeur-bestuurder van Casade en Corné van den Hout namens Bouwbedrijf Van Grunsven de overeenkomst voor het project Heuveleind. De start van de bouw staat gepland voor september 2023 (onder voorbehoud van een onherroepelijke omgevingsvergunning).

Te huur via Woning in Zicht
In het najaar van 2023 biedt Casade de appartementen te huur aan via de website van Woning in Zicht (www.woninginzicht.nl). Geïnteresseerden kunnen reageren als zij bij Woning in Zicht als woningzoekenden staan ingeschreven.

Meer informatie over het plan: www.casade.nl/heuveleind

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen