Weer een prijs voor ‘Scream & Stout’ van Opener Bier

Foto:

Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 is het bier ‘Scream & Stout’ van Brouwerij Opener uit Dongen beloond met de zilveren medaille.

In september 2022 werd het bier ‘Scream & Stout’ van bierbrouwerij Opener uit Dongen al uitgeroepen tot ‘het lekkerste Bier van Brabant’. Nu is daar dus weer een prijs bijgekomen. Frank Wouters, eigenaar van bierbrouwerij Opener aan het Oude Veepad in Dongen, is er vanzelfsprekend apetrots op. “Wij deden voor de eerste keer mee aan deze Challenge. Deze wedstrijd wordt serieus aangepakt. De jury bestaat uit mensen die echt verstand hebben van bier. Dat zij oordelen dat Opener tot de Nederlandse top behoort met dit bier is natuurlijk een fantastische bevestiging van het feit, dat we goed bezig zijn.”

De Dutch Beer Challenge is een jaarlijkse professionele en sportieve Nederlandse bierwedstrijd onder brouwers. Doel van de wedstrijd, die georganiseerd wordt door Mitra, is mede om de Nederlandse biercultuur te ondersteunen. Honderden Nederlandse brouwers sturen hun bieren in naar deze wedstrijd. Een internationaal gezelschap van onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters proeft blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De beste bieren worden vervolgens beloond met een medaille. De verkiezing staat hoog aangeschreven en de bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge mogen zich dan ook verheugen op internationale erkenning.

De inzendingen werden op 19 april aangeleverd, de prijsuitreiking was donderdag 11 mei in Den Haag. Frank: “het was druk, er waren heel veel brouwers aanwezig. Het feit dat je in dat gezelschap tot de winnaars behoort is natuurlijk heel bijzonder.”

Het bier ‘Scream & Stout’ is onder meer verkrijgbaar bij BART aan de Tramstraat 27 in Dongen.

Foto in het artikel: Bart Van der Perre

Cookieinstellingen