Het Oranjeparkfestival is er klaar voor, jij komt toch ook?

Foto:

Volgende week is het zover. Op 26 en 27 april kleuren Park Vredeoord en het Wilhelminaplein voor 2 dagen volledig oranje.

Ondertussen ligt de nieuwste festivalkrant bij alle Dongenaren op de deurmat. Deze editie staat weer boordevol achtergrondinfo over alle acts en de benodigde praktische informatie rondom het festival. De belangrijkste punten op een rijtje.

Het festivalterrein en de ingangen
Het festivalterrein is uitgestrekt over Park Vredeoord en het Wilhelminaplein. Zoals voorgaande jaren bevindt het Gebroeders Jansen B.V. hoofdpodium zich nabij De Cammeleur en Winkk. De Keurslager van Strien Festivaltent wordt weer op het Wilhelminaplein geplaatst. De rest van het Wilhelminaplein wordt omgetoverd tot Festivalweide waar op Koningsdag de kindermarkt zal plaatsvinden, hiernaast biedt het MDM Verhuur Café Plein ruimte aan diverse artiesten. De hoofdingangen bevinden zich aan de Nieuwstraat, aan de kant van de Boerenbond en via het parkeerterrein Looiershof, tussen Hoge Heijninge en de Cammeleur. De verruimde fietsenstalling bevindt zich op het Wilhelminaplein en parkeren kan op het
parkeerterrein Looiershof of Binnenhoven.

Hoe laat start het ook alweer?
Op 26 april trappen we het festival af met de Floris’Hand Oranjenacht. Om 19.00 gaat het terrein open en vanaf 19.30 barst het feest los. Het programma eindigt om 23.00. Er zijn veel verschillende acts verspreid over het hele festivalterrein. 27 april start met het traditionele defilé vanaf Mijzo (De Volckaert). De stoet rijdt via de Middellaan, Gasthuisstraat, Hoge Ham, Dr. Willem Dreeslaan en het park in. Daarna zal burgemeester Starmans Koningsdag officieel openen in de Keurslager van Strien festivaltent en wordt het kinderprogramma voortgezet met een theatershow, springkussens, de mogelijkheid voor alle kinderen om zich te laten schminken en uiteraard zal de kindermarkt plaatsvinden. Het kinderprogramma op de Festivalweide duurt tot 17.15. Het muzikale programma start om 13.30 en zal om 23.00 knallend afgesloten worden bij het hoofdpodium. Van Nederlandstalig tot rock tot de beste DJ’s, alles komt voorbij.

Kindermarkt
Op de website van het Oranjeparkfestival kun je vooraf je inschrijven voor de kindermarkt. Er zijn ruim 100 plekken beschikbaar, maar de ervaring leert dat dit aantal snel bereikt is. Van de organisatie krijg je een vast nummer toegewezen zodat je zeker bent van je plekje. Alleen kinderen met een inschrijvingsbevestiging krijgen een plekje toegewezen van de marktmeester.

18 NIX
Iedereen is welkom op het Oranjeparkfestival, dus ook als je nog geen 18 bent mag je genieten van de muziek in de Festivaltent of bij het Hoofdpodium. Maar zoals bij alle evenementen houdt ook het Oranjeparkfestival zich aan de regel NIX18. Op vertoon van je legitimatiebewijs krijg je vanaf 18 jaar een polsbandje waarmee je alcohol kunt kopen aan de bar. Aan bezoekers onder de 18 jaar schenken we geen alcohol en bij twijfel kan er extra om legitimatie gevraagd worden.

Betalen met de festivalmunt & Recycle Token
Op het terrein zijn meerdere kassa’s aanwezig waar je terecht kunt voor de Jong Fruit festivalmunt, hét betaalmiddel tijdens het Oranjeparkfestival 2023. Een muntje kost dit jaar €2,70 en munten worden aan het einde van het festival niet retour genomen.

Een recycle token, hoe werkt het?
Bij binnenkomst ontvangt iedere festivalganger een gemeente Dongen recycle token. Deze token lever je samen met je consumptiemunt in bij de bar bij je eerste drankje. Is je drankje op, dan lever je je lege beker weer in aan de bar en samen met je consumptiemunt ontvang je een nieuw drankje. Beker kwijt? Dan betaal je een halve consumptiemunt voor een nieuwe beker.

Help jij een handje mee?
Samen met een club van maar liefst 180 vrijwilligers maken we er dit jaar een te gek feestje van. Enthousiast om ons te versterken? Meld je dan nu aan als vrijwilliger op onze website
oranjeparkfestival.nl.

Festivalkrant gemist?
Heb je een nee/nee sticker op je brievenbus maar wil je het programma toch nog even bekijken? Dan is de krant nog op te halen bij BART (Tramstraat 27), De Cammeleur en bij hetGemeentehuis. Daarnaast staat alle praktische info en het blokkenschema per dag en per podium ook op www.oranjeparkfestival.nl.

De opbouw
Een heel festival decor neerzetten is niet in één dag gebeurd. Vanaf 20 april zal het terrein minder toegankelijk zijn in verband met de opbouw.

We zien alle Dongenaren en de muziekliefhebbers van de gemeenten in de buurt van Dongen graag op 26 en 27 april genieten van een knallende, 19e editie van het Oranjeparkfestival. Jij komt toch ook?


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen