Afrap Max Vitaal bij Arendse Health Sport

Foto:

Na een flinke voorbereiding door Nicole Akkermans en Colinda Blous (Sportcoach en coördinator SWOD) was het op 18 april dan eindelijk zover: de aftrap van het programma van Max Vitaal.

Max Vitaal moedigt senioren aan om fit en actief te blijven. Het is via Max Vitaal eenvoudig om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat u daarbij meteen ergens lid van hoeft te worden. Het stimuleringsprogramma is tevens een middel in de strijd tegen eenzaamheid. Er wordt na afloop vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie of thee gedronken. Niet alleen goed voor de fysieke gezondheid maar ook erg gezellig dus!

Fittest
Het was dinsdagmiddag een gezellige drukte bij Arendse in de Doelstraat. Een mooie groep senioren had zich aangemeld voor deze sportieve middag. Na de koffie en het openingswoordje ging iedereen aan de slag met het programma. Deze bestond uit een meting, verschillende balansoefeningen, een conditietest én een gesprek over Positieve gezondheid. De tijd tussen de oefeningen werd gezellig opgevuld door een spelletje jeu de boules. De deelnemers werden goed bezig gehouden en kregen nadien inzicht in hun eigen fitheid. Iedereen was erg enthousiast over de mooie opzet van de middag en de goede uitleg.

Positieve gezondheid
Omdat gezondheid breder is dan de afwezigheid van ziekte en klachten besteedden we middels Max Vitaal ook aandacht aan Positieve gezondheid. De basis van Positieve gezondheid gaat uit van de mensen zelf, van hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Judith en Ingrid, medewerkers van Contourdetwern Dongen, gingen hierover het gesprek aan.

Ook aanmelden voor het mooie aanbod?
Via de website www.MaxVitaal.eu kunt u aanmelden voor een activiteit of neem contact op met de aanbieders, telefonisch, per mail of door erlangs te gaan. Boekjes zijn tevens te vinden in de diverse ontmoetingsruimten in onze gemeente.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen