Leer tijdens het Kindercollege meer over Freeflight papegaaien Duc en Lara

Foto: llona Weeterings

Tijdens het Kindercollege hebben we heel bijzondere gasten op bezoek: de papegaaien Duc & Lara. Ilona Weeterings verzorgt de dieren met veel liefde en plezier. Ze laat ze regelmatig los vliegen boven Dongen. Ilona, Duc & Lara zijn op 26 april om 15.00 uur te gast bij Theek 5 om alles te vertellen over de papagaaiensoort. Omdat de vogels vrij moeten kunnen vliegen, vindt het Kindercollege voor De Cammeleur plaats.

Ilona wilde vanaf dat ze een kind was dolgraag een ara. Toen ze informatie opzocht over de dieren, kwam ze er al snel achter dat een ara eigenlijk geen huisdier is. Ze zag en las veel over ara’s die ongelukkig waren, zichzelf kaalplukten en nooit konden vliegen. Per toeval kwam ze op internet een filmpje tegen van een man met een dierenwinkel gespecialiseerd in vogels. Ilona: “Hij liet drie ara’s gewoon los vliegen! Ik heb contact met hem opgenomen en hij vertelde mij over freeflight…en zo is ons avontuur met Duc en Lara begonnen!” Wil jij meer weten over papegaaien en het avontuur van Duc, Lara en Ilona? Kom dan naar Kindercollege op 26 april.

Over Kindercollege
Theek 5 Dongen organiseert maandelijks het kindercollege. Wij nodigen elke maand een interessante ‘docent’ uit die jouw kind alles kan vertellen over wat hij of zij in het dagelijks leven doet! De kinderen mogen hen alles vragen en ze laten ook nog eens hele gave dingen zien! Deze maand zijn kinderen van 5 tot 12 jaar van harte welkom.

Aanmelden
Het Kindercollege vindt plaats op 26 april van 15.00 tot 16.00 uur bij Theek 5 Dongen, Hoge Ham 126. Aanmelden kan gratis via www.theek5.nl/activiteiten of in de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen