Pinbetalingen accepteren? Kies de pinoplossing die past bij jouw bedrijf

Foto: Easy Payments

Ingezonden Als ondernemer wil je het jouw klanten gemakkelijk maken om te betalen. Pinnen is een professionele en rendabele manier maar welke van de beschikbare pinoplossingen is voor jouw onderneming de juiste?

Lees hieronder meer over de verschillende pinautomaten en vind de oplossing die het beste bij jouw bedrijf past.

Wat is een pinautomaat?
Een pinautomaat is een apparaat dat wordt gebruikt bij het veilig afrekenen van betalingen met behulp van een betaalpas. De pinautomaat leest de betaalpas en verwerkt de transactie. De ontvangen betalingen worden doorgaans de volgende werkdag bijgeschreven op de rekening. Er zijn verschillende soorten pinapparaten: vaste pinautomaten, mobiele pinautomaten en automaten die lijken op een smartphone.

Mobiele en vaste pinautomaten, de belangrijkste verschillen

Een mobiele betaalautomaat maakt standaard gebruik van jouw WIFI netwerk, maar kan ook worden voorzien van een simkaart waardoor jouw pinautomaat overal betalingen via 4G kan accepteren.

Vaste pinautomaten zijn aangesloten op het stroomnetwerk, beschikken over een internetverbinding via een vaste internetverbinding en worden doorgaans gebruikt op vaste locaties zoals in winkels en bedrijfsruimtes.

Een mobiele betaalautomaat kan dus overal worden gebruikt, maar een vaste pinautomaat is veelal goedkoper en hoeft niet te worden opgeladen

 

Hoe kies ik het juiste pinapparaat voor mijn bedrijf?

Hieronder volgen een paar stappen die je kunnen helpen de juiste pinautomaat voor jouw bedrijf te kiezen.

Behoeften bepalen

Mobiel of vast? Wil je overal en altijd betalingen kunnen accepteren? Dan is de flexibiliteit van een mobiele pinautomaat met simkaart de beste optie voor jou. Je bent dan niet afhankelijk van een stroomcontactpunt of een WIFI-netwerk en je kunt tevens het 4G netwerk gebruiken. Heb je een vast afrekenpunt, zoals een winkel, dan is een vaste automaat via snel ethernet misschien de beste keuze.

Over welke functies jouw pinautomaat moet beschikken? Denk hierbij aan e-bonnen via sms of e-mail, papieren bonnen, fooi geven en vele andere functies.

2. Selectie maken van automaten & leveranciers

Vergelijk prijzen en functies van de aanbieders en vergeet hierbij niet te kijken naar de verschillen in transactie- en abonnementskosten. Zorg ervoor dat een leverancier ook technische ondersteuning en advies biedt, zodat je in geval van  problemen direct kunt rekenen op goede hulp.

3. Bevestig keuze
Bespreek met de gekozen aanbieder of de keuze uit Stap 1 de juiste is voor jouw onderneming. Zij kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze, waardoor je een pinautomaat krijgt die past bij het bedrijf en de locatie.

Welke betaalpassen accepteren?

Met betaalautomaten kun je alle soorten pinpassen, creditcards en contactloze betaalmethoden zoals Apple- en Google Pay accepteren. Maar de kosten per transactie kunnen behoorlijk uiteenlopen.

  • Debitcards: Maestro, VPAY, Debit MasterCard en Visa Debit. De kosten per transactie bedragen ongeveer 6 cent.
  • Creditcards: MasterCard, Visa, JCB, UPI, Diners, AMEX. De kosten variëren van 1,25% (MasterCard & Visa) tot 2,75% (JCB, UPI & Diners).

Pinautomaat kopen of huren?

Je kunt een pinautomaat huren tegen maandelijkse- of jaarlijkse kosten, de servicekosten zijn inbegrepen. Na de huurperiode kun je een nieuw model kiezen.

Een pinautomaat kopen brengt voordelen met zich mee. Het is jouw betaalautomaat en je bent vrij om een transactieverwerker te kiezen. Dat is vaak niet het geval bij huur. Een pinapparaat gaat ongeveer zes jaar mee en als je de investering vergelijkt met huren, speel je break-even na ongeveer twee jaar.

Waar bestel je een pinautomaat?

Easy Payments, voor persoonlijk advies en de pinoplossing die het best past bij jouw onderneming. Als je niet zeker bent of een pinautomaat kopen of huren de juiste keuze is of nog niet weet welke automaat past bij jouw bedrijf neem dan eens contact op met Easy Payments. Zij adviseren je vrijblijvend over de verschillende pinapparaten, functies, geaccepteerde betaalkaarten en transactieverwerking. Met de juiste pinoplossing kunnen jouw klanten veel makkelijker betalen met betaalkaarten. Dit werkt omzetverhogend!

Klantenkorting op transactiekosten

Easy Payments biedt aantrekkelijke tarieven voor het accepteren van transacties met debit- en creditcards. Daarnaast krijgen klanten met een pinautomaat van Easy Payments korting op de transactietarieven.

Basistarieven:

  • Maestro / VPAY / Debit MasterCard / Visa Debit € 0,059
  • MasterCard Credit / Visa Credit 1,25%
  • JCB / UPI / Diners: 2,75%
  • Amex (overeenkomst in eigen beheer ) 1,50%

Afhankelijk van de totale jaaromzet met kaarten, het aantal transacties en de branche waarin de ondernemer actief is, kunnen de tarieven afwijken.

Persoonlijke klantenservice

Met persoonlijke aandacht maakt Easy Payments het verschil. De klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar voor ondersteuning.

Easy Payments is ook jouw poort naar de transactieverwerker en begeleidt bij het in orde maken van de contracten voor de transactieverwerking. Dit bespaart je veel administratieve rondslomp.

Een vrijblijvende offerte 

Voor een vrijblijvende offerte van Easy Payments kun je op werkdagen tussen 08.45 en 17.15 contact opnemen via het telefoonnummer +31 204278344. Daarna ontvang je kosteloos een vrijblijvende offerte voor het door jouw gekozen product.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen