Gemeenteraad geeft geld voor nabestaanden van slachtoffers aardbeving

Foto: CC0 Creative Commons

De gemeente Dongen maakt een bedrag van € 27.221 ( dat is € 1,- per inwoner) over op giro 555 om de nabestaanden van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië te steunen. De voltallige gemeenteraad heeft dat gisteren via een motie besloten. Het geld wordt gehaald uit het ‘spaarpotje’ van de raad. Hierin zit een geldbedrag dat de raad naar eigen goeddunken mag besteden.

Door: Bernadette Klerx

De motie werd toegelicht door de twee raadsleden met Turkse ‘roots’, Esra Türkyilmaz van de Volkspartij Dongen en Ulas Köse van D66. Een mooi gebaar dat met applaus werd beloond. Aan het begin van de raadsvergadering was ook al één minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van deze ramp en hun nabestaanden.

De gemeenteraad leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden in Turkije en Syrië en trekt zich hun lot aan. ‘Dat medeleven is er ook met de vele inwoners van Dongen van Turkse, Syrische of Koerdische afkomst. Veel inwoners hebben familie of relaties in het rampgebied. En het verdriet en de pijn is ook in onze Dongense samenleving intens voelbaar’, zo citeerde Ulas Köse de woorden van burgemeester Marina Starmans in een eerdere openbare schriftelijke steunbetuiging.

En de gemeenteraad voegde daar dus gisteren in volle overtuiging nog een bedrag aan toe. En dat maakte burgemeester Starmans dan weer trots. ‘Dank u voor dit mooie en zeer terechte gebaar, ’zei ze tegen de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen