Nederpopkoor Zonder Noten kijkt vooruit

Foto:

Het Dongense koor Nederpopkoor zonder Noten werd op 1 maart 2007 opgericht door twee enthousiaste dames. Het koor begon toen met acht leden. Een aantal leden van het eerste uur is zelfs nog steeds lid. Op dit moment bestaat het koor uit 16 vrouwelijke leden. We zingen drie- of vierstemmig en we worden muzikaal begeleid door onze enthousiaste en bijzonder muzikale dirigent Tom Mordang.

Waarom de naam: Nederpopkoor Zonder Noten? Je hoeft bij ons geen noten te kunnen lezen, dat maakt het laagdrempelig. Als je een beetje muzikaal en stemvast bent dan kom je al een heel eind. Naast zingen houden we natuurlijk ook van gezelligheid. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige popnummers. Het allereerste nummer dat destijds werd ingestudeerd was het nummer “Leun op mij” van Ruth Jacott. De nummers “Sinds een dag of twee” van Doe Maar en “Even aan mijn moeder vragen” van Bloem volgden en het repertoire werd steeds meer uitgebreid.

Tegenwoordig zingen we een mix van wat oudere bekende Nederlandstalig nummers tot aan nummers van nu van bijvoorbeeld Tabitha, Miss Montreal, Davina Michelle en Racoon.
We zingen voor diverse doelgroepen, dus we passen ons repertoire van het optreden aan de doelgroep aan. De afgelopen jaren hebben we al veel leuke optredens gedaan, bijvoorbeeld op jaarmarkten, verzorgingshuizen en korenfestivals. Eveneens hebben we een paar intieme huiskamerconcerten verzorgd. Een huiskamerconcert is een leuk idee voor een jarige, een jubilaris of een andere feestelijke gelegenheid. Neem gerust (vrijblijvend) contact met ons op als u hierin interesse heeft.

In de jaren 2013 en 2019 hebben we zelf een show georganiseerd. Dit waren: het “Dinge Dongens Songfestival” en “Rondje Nederland”. Deze shows waren zeer succesvol en werden goed bezocht. Ons plan is dan ook om in 2025 weer een nieuwe show te geven. De afgelopen gooide corona roet in het eten. We konden niet repeteren en optreden. Ons 15-jarig jubileum hebben we helaas ook niet kunnen vieren. Kortom: er is veel in te halen en we hebben er weer extra veel zin in om toe te werken naar nieuwe optredens in 2023. We zijn daarvoor alweer hard aan het repeteren.

Er is zeker plaats in ons koor voor nog wat enthousiaste zangeressen. Dus als je het leuk vindt om een keer vrijblijvend te komen luisteren en/of mee te zingen dan ben je van harte welkom! We repeteren elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur bij de Viersprong in Dongen.

Voor meer informatie kun je terecht op onze Facebookpagina of de website www.nederpopkoorzondernoten.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen