Geslaagde kijkdag bouwers grote optocht

Het is nog een paar weken wachten totdat het carnaval is. Hoe gaat de optocht er dan uit zien? Voor alle Dongenaren die hun nieuwsgierigheid niet konden bedwingen was er zondag een kijkmiddag bij de bouwers van de wagens voor de Grote Optocht die op zondag 19 februari door de straten van het Peeënrijk trekt.

Met nog vier weken te gaan blijkt de ene vereniging wat verder gevorderd in het bouwproces dan de andere. Het doel is bij alle verenigingen echter hetzelfde: ervoor zorgen dat het Peeënrijk zo trots als een pauw kan zijn als hun creaties tijdens de Grote Optocht op 19 februari aan het publiek voorbijtrekken. Tijdens deze kijkmiddag konden de vele belangstellenden zelf zien en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een praalwagen. Zo zorgden de bouwers voor een leuke en ook leerzame middag voor al hun gasten. Een middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Natuurlijk maakte dongen.nieuws.nl ook een rondje langs de bouwers. In de fotoserie bovenaan dit artikel wordt er alvast een tipje van de sluier opgelicht van de prachtige creaties die straks in de Grote Optocht in volle glorie te bewonderen zijn. In deze serie zie je de wagens in wording van de volgende verenigingen: CV Barst Mar Los, CV De Maffe Boys, CV De Peekes, CV De Raore Schutters, CV De Vaortse Kloekers, BV Onder Ons, CV Ons Hoekske, CV Oorzaok Draank en CV Schuimkes

Reacties

Cookieinstellingen