Theatervoorstellingen brengen positieve impuls voor de jeugd in Dongen

Foto:

Ruim 3250 leerlingen van de scholen in Dongen gaan deze weken naar theatervoorstelling in De Cammeleur.

Deze week gaan de groepen van de onderbouw van alle basisscholen naar de voorstelling Sribi Switi (door Lloyds Company). In deze voorstelling worden de kinderen meegenomen door 2 hiphop dansers en een beatboxer op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Het centrale thema: je mag zijn zoals je bent.

“Volgende week gaan de groepen 5 t/m 8 naar de theatervoorstelling De Kleine Prins (door BovensteKnoopje open), ook in De Cammeleur. De voorstelling is gebaseerd op het boek van Antoine de Saint-Exupéry en gaat over vriendschap en liefde”, vertelt Monique Heuts van Het KunstPodium, partner voor Kunst en Cultuur in Dongen. “De week daarna is het de beurt aan de leerlingen van het Cambreur college. Toneelgroep Jong Hart treedt dan op met de voorstelling ‘Met de wind mee’, over sterk moeten zijn, een masker dragen, prestatiemaatschappij en groepsdruk.” “Alle leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs in Dongen maken met deze theatervoorstellingen een vorm van kunst en cultuur mee. Hoe mooi is dat. Sommige kinderen zijn nog nooit naar een theatervoorstelling geweest. Ook komen ze een keer in De Cammeleur – vooral voor de jongsten is dat een echte beleving. Ik vind het heel bijzonder dat we dit van de gemeente Dongen mogen organiseren en realiseren.”

De voorstellingen maken deel uit van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) waarbij vanuit het Rijk tijdelijk geïnvesteerd wordt in het onderwijs. Als gevolg van Corona hebben leerlingen vaker leerachterstanden en psychische klachten, meer overgewicht en zijn ze minder in aanraking gekomen met kunst en cultuur. De thema’s van de theatervoorstellingen zijn dan ook gekoppeld aan belangrijke maatschappelijke onderwerpen.n“Naast de voorstellingen organiseren we vanuit het NPO ook Sjors Sportief & Creatief (voor basisscholen), Try Out (voor Cambreur College), een Pimpproject in de wijk (met jongeren) en Cultuur na School, ofwel naschoolse activiteiten op woensdag- en vrijdagmiddag op de Vlinderboom,
Westerkim, Sint Jan en Wegwijzer. Met al deze projecten hopen we een positieve impuls te geven aan de jeugd in Dongen!”, aldus Monique.

Reacties

Cookieinstellingen