Komend seizoen ook zomeravondvoetbal voor vrouwen!

Foto:

In Dongen wordt al ruim 50 jaar zomeravondvoetbal gespeeld. Nog nooit deden er vrouwen mee aan de BZA-competitie. Maar daar kan snel verandering in komen. Vanaf komend seizoen hebben zowel de vaste BZA-clubs als nieuwe ploegen de kans om met een gemengd team te gaan zomeravondvoetballen in Dongen!

,,We hebben navraag gedaan bij de KNVB en de voetbalbond juicht gemengde teams toe. De reglementen maken dat ook mogelijk. We zijn zeer benieuwd naar de belangstelling hiervoor in Dongen’’, aldus BZA-voorzitter Frie Aarts.

Wat is BZA?
Het Dongense zomeravondvoetbal staat voor recreatief voetbal op vriendschappelijke en ontspannen wijze. Gezelligheid en sportiviteit staan hoog in het vaandel. Meedoen is belangrijker dan winnen. Ook vrije tijdsvoetballers (geen KNVB-leden) zijn dus van harte welkom! Er wordt gespeeld in de maanden april, mei en juni. Meestal op vrijdagavond en meestal op sportpark De Gaasjes in Dongen-Vaart. Wedstrijden duren twee keer een half uur. Volgens de traditie eindigen de meeste wedstrijden met een lange en gezellige derde helft…Want na het samen voetballen en even lekker bewegen, is het extra leuk om elkaar te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een drankje en borrelhapje.

Belangstelling
Om de lange traditie van zomeravondvoetbal in Dongen vol te kunnen blijven houden, is het belangrijk dat er voldoende belangstelling is van voetballers en teams. Op dit moment hebben zich vier ploegen aangemeld voor het BZA-seizoen 2023: FC Karrewiel 1, FC Karrewiel 2, FC Bal op ’t Dak en VV De Dabbers. Daar kan dus best nog een aantal ploegen bij om ook in 2023 een leuke competitie te organiseren met zo’n 5 wedstrijden per team.

Heel veel opties!
Maak van 2023 een extra sportief en gezellig jaar! En meld je aan als nieuw team bij de BZA Dongen. Dat kan nu met mixed-teams van mannen én vrouwen, vanaf 16 jaar! Er zijn tal van goede opties denkbaar. Vind je dat het seizoen 2022/2023 bij VV Dongen, VV ONI, DVVC, Olympia’60 wel erg snel is afgelopen, terwijl het voetbalweer juist steeds lekkerder wordt? Maak dan met een groep bevriende voetballers (en andere vrienden, vriendinnen) de afspraak om samen nog even lekker door te gaan als ‘verlenging’ in het Dongense zomeravondvoetbal! Dat kan ook prima vanuit de hockeyclub, waterpoloteam etc.. Of doe mee als vriendengroep, vanuit een (thuis)kroeg, studentenclub, vrijwilligersclub, muziekkapel, of juist als carnavalsvereniging die ook in de zomerperiode wel zin heeft in een leuke activiteit.

Aanmelden
Interesse?! Stuur dan een mail voor meer informatie naar de voorzitter van BZA Dongen, [email protected] Wacht niet te lang, want vanaf de tweede helft van april willen we voor de 52ste keer in Dongen gaan zomeravondvoetballen…. Hopelijk met nieuwe teams en met de eerste BZA-doelpunten van vrouwen!!

 

Reacties

Cookieinstellingen