Rob & Emiel komen Dongen verbazen

Foto: Dolph Cantrijn

Op zaterdag 14 januari komen de bekende mentalisten Rob en Emiel met hun show ‘van Houdini tot Copperfield’ naar de Cammeleur in Dongen. dongen.nieuws.nl sprak met deze theatermakers.

Rob en Emiel zijn huidig en 14-voudig Nederlands kampioen magische kunst. Zij werden benoemd tot de beste mentalisten ter wereld. Zij vertegenwoordigden ons land onlangs opnieuw  tijdens het WK Magic 2022 in Quebec, waar het illustere duo de tweede plaats behaalde. “Het publiek beleeft tijdens deze voorstelling een unieke mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten” vertelt Emiel. “In deze show komen alle stromingen uit 100 jaar magie samen. ‘Van Houdini tot Copperfield’ is een waanzinnige show vol wonderlijke gebeurtenissen. Kunnen we écht gedachten lezen? Zweeft die persoon écht? Wij geven het publiek het gevoel van het onmogelijke in het kwadraat. Wat niet kan, laten we gebeuren. Van vingervlugheid tot echte mindfucks: het komt allemaal voorbij.”

Foto: Dennis van den Dool
De scepsis die Rob en Emiel zo nu en dan voorafgaand aan hun voorstellingen bemerken, verdwijnt tijdens de show vaak als sneeuw voor de zon. “Laatst hadden we nog een man in het publiek, die door zijn vrouw meegenomen was naar onze voorstelling. Hij hield er niet zo van om voor de gek gehouden te worden, had hij haar gezegd. Maar na de show kwam hij ons bedanken en zei hij dat ie het echt fantastisch gevonden had. Dat zijn natuurlijk geweldige complimenten, daar doen we het voor” aldus Rob.

Emiel: “De show ‘van Houdini tot Copperfield’ is inmiddels als in ruim 35 theaters in Nederland te zien geweest. En er volgen er nog zo’n 30. Om de twee jaar komen we met een nieuwe voorstelling. We blijven inspiratie houden voor nieuwe acts waarmee we ons publiek telkens weer kunnen blijven verbazen. Die inspiratie doen we onder meer op tijdens de kampioenschappen waar we aan deel mogen nemen. Daar maak je kennis met de nieuwe stromingen. We kopiëren niet van anderen, maar worden er wel door geïnspireerd. Zo ontstaan volledig nieuwe belevenissen met een typisch ‘Rob en Emiel-sausje’ en een geheel eigen karakter.

Foto: Dennis van den Dool
Op de vraag of de Cammeleur niet te klein is voor zo’n grote theatrale voorstelling, is het antwoord resoluut. “Nee, zeker niet. Deze zaal is professioneel qua faciliteiten maar meteen ook lekker intiem en sfeervol waardoor we heel direct contact met het publiek hebben. Het is ook een luchtige voorstelling waarin zeker gelachen kan worden. Onze shows doen het eigenlijk overal goed. Of we nu voor 150 of voor 1.000 mensen spelen, maakt niet zoveel uit. Het publiek wordt altijd ‘betoverd’.”

De voorstelling ‘Van Houdini tot Copperfield’ is te zien in de theaterzaal van de Cammeleur op zaterdag 14 januari. Tickets zijn HIER te bestellen

Win tickets
Rob en Emiel geven, in samenwerking met dongen.nieuws.nl, twee kaartjes weg voor deze voorstelling. Mail naar [email protected] waarom jij in aanmerking zou moeten komen voor deze twee vrijkaarten. Er wordt uit alle gemotiveerde inzendingen een gelukkige winnaar of winnares gekozen, die samen met een introducé een magische avond mag gaan beleven op 14 januari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen