DongenIce is er klaar voor! Vier het mee tijdens de Magische opening

Foto:

Buiten al goed geoefend deze week? Dan is het nu tijd voor het échte schaatswerk op het Wilhelminaplein.

Na twee weken bikkelen is het onze bouwploeg weer gelukt. DongenIce 2022 is een feit. De schaatsbaan ligt, de tent staat en de roetsjbaan is klaar voor gebruik. Tientallen vrijwilligers staan de aankomende drie weken elke dag klaar om te zorgen voor die Winterse gezelligheid die bij dit evenement hoort. Kom het vieren tijdens de Magische opening op vrijdag 16 december vanaf 19 uur. Dans op je ijzers tijdens het discoschaatsen of zing mee met De Suskes in de Winterhuiskamer.

BuitenGewoon Schaatsen en Peuter- en Kleuter Schaatsen
Het hele weekend is het DongenIce Magic Santa Weekend met leuke muzikale en kinderactiviteiten. Zaterdagochtend 17 december is de baan van 10 tot 12 uur speciaal gereserveerd voor de buitengewoon schaatsers tijdens het S. Berenden BuitenGewoon Schaatsen en zondagochtend 18 december voor alle peuters- en kleuters met ouders, opa’s en oma’s. Let op. Alleen begeleiders van de peuters- en kleuters mogen dan op het ijs. Peuter- en kleuterschaatsen kost €3,50. De hele schaalbaan is dan ook voor hen. Kom gezellig en ontmoet onze mascotte D’ice. Tussen het schaatsen en roetsjen door je springen op het springkussen en laat zondagmiddag een vette glittertattoo zetten. De rest van de dagen is de schaatsbaan weer voor iedereen.

Zanger Sem tijdens de DongenIce Shotlist
In de winterhuiskamer is het lekker warm. Daar speelt Sem Rozendaal zaterdagavond de ijssterren op de ramen tijdens de DongenIce Shotlist. Tijdens de DongenIce Shotlist, op zaterdag met Sem en zondagmiddag, bepalen de bezoekers wat de DongenIce dj’s draaien en dat levert een verrassend gezellige combinatie muziek op. Zeker samen met een lekker drankje en hapje uit de keuken van de Winterhuiskamer. Kijk voor programmatijden en menu van de Winterhuiskamer en de Wintertuin op dongenice.nl of volg DongenIce op Instagram of Facebook.

Schoolschaatsen en Curlingcompetitie
De hele volgende week is het overdag Kiddy Schoolschaatsen. Alle bovenbouwklassen van de basisscholen van de gemeente Dongen hebben daarvoor een uitnodiging gehad. Want jong geleerd is oud gedaan. De avonden zijn voor de Floris’Hand Curlingcompetitie. Vanaf maandag 19 december 21 uur gaan ruim 80 teams de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde 1e plaats. De eer is nu nog voor ‘de Squashtobbers’. Zij waren drie jaar (!) geleden net wat sterker dan ‘Baan 1’ en ‘8bier’. Tijdens de Floris’Hand Curlingcompetitie is de Wintertuin én een gedeelte van de schaatsbaan open voor de oudere jeugd. Dat kan nu omdat de schaatsbaan is gegroeid van 640 naar 620m2.

DongenIce 2022. Wij zijn er klaar voor. Jullie ook?

* Abonnement gekregen? Die kunnen vanaf vrijdag 18:30 uur bij de kassa worden opgehaald.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen