“Onacceptabel, dan kan de school net zo goed sluiten”

Foto: Curio

Tachtig leerlingen en docenten van Curio Prinsentuin Andel overhandigen de petitie aan gedeputeerde Suzanne Otters.

Lijnbus naar Curio Prinsentuin
De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer tussen 2025 – 2035. In het huidige ontwerpprogramma van eisen wordt een groot deel van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel geschrapt. En dat kan echt niet, zo lieten de leerlingen en docenten vanochtend luidkeels weten. ”Een stom idee, zelfs onacceptabel. Als dat namelijk gebeurt, dan kan de school haar deuren net zo goed sluiten.”

Petitie 2.700 keer ondertekend
De leerlingen en docenten zijn verre van blij met het plan van de provincie Noord-Brabant om (een deel van) de zeven scholierenbuslijnen van en naar Andel te schrappen. “Dit mag gewoon echt niet,” vindt Indy van Mook. “Met de bus kom ik veilig aan op school en ook weer thuis. Dat vinden mijn ouders en ik belangrijk. Als ik niet met de bus kan, moet ik waarschijnlijk naar een andere school. En dat wil ik niet, want ik voel me thuis op deze school.” Samen met vier andere leerlingen overhandigden Indy de petitie, die ruim 2.700 keer is ondertekend, eerder deze week aan gedeputeerde Suzanne Otters.

 

Hoe verder?
Curio onderneemt alle nodige acties om de provincie af te laten zien van het huidige ontwerpprogramma van eisen. De onderwijsorganisatie heeft haar zienswijze inmiddels ingediend bij de provincie. Dit kon tot en met vandaag. Op 31 januari 2023 publiceert de provincie de definitieve aanbesteding (publicatie Programma van Eisen en Nota van Beantwoording). Dan weten we ook of er iets veranderd. De nieuwe busroutes moeten op 6 juli 2025 ingaan.

Zie ook: Open brief Curio over mogelijk schrappen buslijn naar Prinsentuin

Met dank aan: oosterhout.nieuws.nl

Reacties

Cookieinstellingen