Open brief Curio over mogelijk schrappen buslijn naar Prinsentuin

Foto: Curio Prinsentuin
In de plannen van de provincie voor openbaar vervoer 2025-2035 wordt een groot deel van de buslijnen naar de Prinsentuin in Andel geschrapt.


Lijnbus naar Curio Prinsentuin

De Provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe opdracht voor het openbaar vervoer tussen 2025-2035. In de opdracht staat dat de provincie vanaf 2025 een groot deel van de scholierenlijnen van en naar Curio Prinsentuin in Andel wil wegstrepen. Prinsentuin biedt opleidingen op het gebied van groen en dieren die elders in onze regio niet te vinden zijn. Ook veel Dongense scholieren maken gebruik van deze buslijnen om hun school te bereiken. Het gaat dan onder andere om lijn 672 die door heel Dongen leerlingen ophaalt en als eindhalte Curio Prinsentuin heeft.

Goed en veilig bereikbaar
Paulien Trommelen van Curio: “We willen dat onze school goed en veilig bereikbaar blijft voor alle leerlingen. Een leerling moet een keuze maken welke school bij hem of haar past. Niet of een school wel of niet bereikbaar is. Een goede verbinding met het openbaar vervoer is dan ook erg belangrijk. Inmiddels zijn we gestart met een petitie. Zo zorgen we er samen voor dat de scholierenlijnen naar Curio Prinsentuin Andel ook na juli 2025 blijven rijden. En dat alle (toekomstige) leerlingen op een veilige en verantwoorde manier toegang houden tot onze mooie school.”

Brief aan Provinciale Staten
Naast de online petitie, die te tekenen is via de link onderaan dit artikel, is er inmiddels ook een open brief verzonden aan Provinciale Staten. Deze is ondertekend door Alex de Leeuw van de ouderraad, Harrie Weijtens en Monique aan den Boom van Curio Prinsentuin en Rob Neutelings van de raad van bestuur Curio. Zij schetsen in deze brief de mogelijkheid dat de school moet worden gesloten wanneer leerlingen niet op een veilige manier naar deze school kunnen komen. Deze brief is te downloaden via de link onderaan dit artikel.

Reacties

Cookieinstellingen