Heel Sint Agnes bakt voor Sinterklaas

Foto:

Sinterklaas is weer in het land. Helaas ging dit ook dit jaar weer niet helemaal soepel. Door de gezonken stoomboot kwam Sinterklaas met de Pieten via het vliegtuig aan in ons land.

Alleen was er in het vliegtuig onvoldoende plek voor alle Pieten en nu kan Sinterklaas wel wat helpende handen gebruiken in deze drukke periode. En op Sint Agnes helpen we elkaar graag en steken we graag de handen uit de mouwen. Nadat eerst de peuters van psz de Vosjes en de kleuters samen pepernoten hadden gebakken was het op 1 december tijd voor de rest van de leerlingen. Een heuse bakmiddag werd georganiseerd

De leerlingen van Sint Agnes veranderden op 1 december in bakpieten. De school was deze middag even een bakkerij. Samen met de hulp van ouders gingen groepjes leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 enthousiast aan de slag. Zij maakten samen; kruidnoten, appeltaart, kruidnoot muffins, chocoladeletter en amandelstaven. Er werd chocolade gesmolten, deeg gemaakt, eieren geklopt en appels geschild. Er werd samen gewerkt en recepten werden gelezen en maten afgelezen en gemeten. Een leerzame middag vol saamhorigheid en gezelligheid. Vandaag, vrijdag 2 december, gaan de leerlingen samen genieten van alle gemaakte baksels.

Daarna wachten we in spanning tot het maandag is want dan mogen we Sinterklaas op school ontvangen. Wij weten wel zeker dat hij trots op onze leerlingen zal zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen