Laatste kaarten voor ‘Shaffy & Brass’ met Micheline Van Hautem en Jos Jansen

Foto:

Vanavond, zaterdag 19 november herleeft de muziek van Ramses Shaffy in de theaterzaal van de Cammeleur in een samenwerking tussen de Blazers Compagnie Dongen, de Belgische zangeres Micheline Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor deze bijzondere muzikale avond.

De Blazers Compagnie pakt ditmaal groots uit, onder leiding van dirigent Geert Schrijvers. Voor de pauze zal een 60-koppig projectorkest haar visitekaartje afgeven in enkele uitdagende harmoniewerken, waaronder ‘Slava’ van Leonard Bernstein en het Oosters klinkende ‘Hajj’. Het werk ‘Morias Enkomion’ is gecomponeerd door dirigent Geert Schrijvers en geïnspireerd op het gelijknamige boek van de middeleeuwse humanist Erasmus. Pianosoliste bij dit werk is Claire van Kempen.

Na de pauze staat de muziek van Ramses Shaffy centraal.  Shaffy & Brass is de opvolger van het succesvolle Brel & Brass project van zangeres Micheline Van Hautem met aan haar zijde bastrombonist Jos Jansen. “Dat concert, met muziek van Jacques Brel, hebben we maar liefst 100 keer mogen opvoeren, telkens met andere lokale orkesten en dat maakt iedere voorstelling ook weer uniek” zegt Micheline. “In onze nieuwe voorstelling ‘Shaffy & Brass’ is het de beurt  aan de hartverwarmende muziek van Nederlands meest flamboyante artiest Ramses Shaffy.  In combinatie met het warme, maar vaak ook spetterend hout en koper van het orkest van de Blazers Compagnie Dongen, zullen liederen als ‘Sammy’, ‘We zullen doorgaan’, ‘Laat me’, ‘Zing, vecht, huil,…’ en ‘Pastorale’ prachtig klinken. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.”

Speciale gast bij ‘Shaffy & Brass’ is de fenomenale bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFaBra-wereld, zowel in binnen- als buitenland. “Een fantastische muzikant om mee samen te mogen werken” aldus Micheline.  “We hebben er enorm veel zin in om deze bijzondere muziek, samen met de Blazers Compagnie Dongen, ten gehore te brengen.”

Voor deze muzikale voorstelling zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. Klik HIER om uw ticket te reserveren

Meer info: www.michelinemusic.com

Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht in 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, koren en artiesten. Eerder gaf de BCD al drie concerten met de zandtovenaar. In het najaar van 2021 zorgde het project ‘De Beste Maestro van Dongen’ in mum van tijd voor een uitverkochte zaal. Dit jaar is de samenwerking gezocht met het ‘Shaffy & Brass’ project van de bekende Belgische zangeres Micheline van Hautum en bastrombonist Jos Jansen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen