Lezing over arm en rijk in crises

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Werkgroep Arm in Arm sluit haar 25 jarig bestaan af met een lezing in de Oude Kerk in Dongen op donderdag 17 november om 20.00 uur met als onderwerp: Arm en Rijk in crises door professor dr. T.M. Hofman.

Werkgroep Arm in Arm bestaat dit jaar 25 jaar. Wij hebben daar op verschillende manieren aandacht aan gegeven. Er zijn door ons fruitmandjes uitgedeeld aan de inwoners van Dongen en ‘s-Gravenmoer, 220 in totaal . Op 3 oktober zijn er 2 oecumenische kerkdiensten geweest; in de ochtend in de Laurentiuskerk in Dongen en in de middag in de Chistelijk Gereformeerde kerk in ‘s-Gravenmoer. Beide diensten werden druk bezocht. In beide diensten werd er door een ervaringsdeskundige verteld wat het betekent om dakloos te zijn en hoe de samenleving dan tegen jou aankijkt.

Ons 25 jarig bestaan heeft ook geleid tot giften die wij mochten ontvangen van inwoners en organisaties uit Dongen en ‘s-Gravenmoer. Waarvoor onze dank. Al de ontvangen giften zullen rechtstreeks bij de inwoners van Dongen en ‘s-Gravenmoer , die het heel hard nodig hebben, terechtkomen. De voorbereidingscommissie voor ons 25 jarig bestaan gaf aan dat er door professor dr. T.M. (Teunis) Hofman een mooi boek is geschreven over het onderwerp waar onze werkgroep al 25 jaar mee bezig is: Arm en rijk in crisis.

Het hedendaags sociaal-economische systeem is gebaseerd op markt en kapitalisme. De internationale kredietcrisis van 2008 en later de bankencrisis liet het financieel systeem in elkaar vallen. Er zijn veel vragen gesteld rond het ethisch besef binnen deze werelden. Het draait om vragen van eerlijke verdeling, van lusten en lasten . Overheden steunen opnieuw met grote kapitaalinjecties het economisch en financieel systeem. Maar bereikt die steun uiteindelijk ook de kwetsbare groepen, of gaat de uitsluiting en ongelijkheid verder? Hebben we een bron voor ethische normen en hoe kunnen we die toepassen.

De heer Hofman heeft hierover een boek geschreven met als titel : Arm en rijk in crisis. Hij neemt ons mee op een persoonlijke zoektocht naar mogelijke oplossingen voor deze indringende problemen. Dit aan de hand van Lucas 16 De rijke man en de arme Lazerus Werkgroep Arm in Arm nodigt u van harte uit om a.s. donderdag, 17 november om 20.00 uur in de Oude Kerk Dongen, Kerkstraat 56, aanwezig te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen