Foto van de week

Foto: Jules Bloemsaat

Deze week laat Fotoclub Dongen U een foto zien van Jules Bloemsaat met als titel “ Wachten”. Zijn foto is tijdens de laatste inlevering passe-partout uitvoerig besproken en iedereen kon instemmen dat dit een zeer fraaie foto was.

Jules is een zeer actief lid binnen onze club en hij trekt er graag op uit met zijn camera. Het liefst legt hij beelden vast welke hij op straat tegenkomt. Hieronder zijn commentaar:

Straatfotografie is een vorm van fotografie die probeert het leven van alle dag met de camera vast te leggen. Dit kan de fotograaf doen door rond te lopen (flaneren) en te fotograferen wat hem opvalt. Een andere manier is aan mensen die hij tegenkomt te vragen of hij een portret van ze mag maken. Het kiezen van een vast standpunt en wachten wat er gebeurt is een derde manier van aanpak. Deze foto is op de laatste manier tot stand gekomen. Het voordeel is dat je van te voren kan bepalen wat je binnen je kader wilt
hebben. Verder is het wachten op het juiste moment.”

Deze foto blijft ‘hangen’ in het geheugen. Een alledaags tafereel, waar menigeen gewoon aan voorbij gaat. We zien dit beeld altijd en overal. Soms stoort het je zelfs! Een eigentijds
beeld dus en het is nu de kunst om je hierin te onderscheiden. En dat heeft Jules gedaan: een stevige basis, een betonnen achtergrond met een opvallende structuur (een V-vorm)
en een bellend meisje op de goed plaats. Een mooie uitsnede en fijn van tint. Het geduldig wachten werd beloond en wij waren het er allemaal over eens, dat dit ‘een-dijk-van-een-foto’ is. Bedankt Jules, voor je inzending.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen