Pater Moeskroen komt naar de Cammeleur…met Dongenaar Rolf Rombouts

Foto:

Aanstaande vrijdag 4 november is het podium van de Cammeleur gereserveerd voor de bekende formatie Pater Moeskroen, met Dongenaar Rolf Rombouts in de gelederen.

De heren van de inmiddels 35-jarige band Pater Moeskroen stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich niet ‘Roodkapje’?!. Natuurlijk zullen deze krakers tijdens de show in de Cammeleur de revue passeren. Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt! Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud. Een van de leden van de populaire band is Dongenaar Rolf Rombouts.

Rolf, die in Dongen onder meer bekend is van zijn muzikale activiteiten bij De Uitslaopers, het Kunstpodium en de Koninklijke Muziekvereniging Dongen, speelde van 2011 tot 2018 al in Pater Moeskroen en keerde onlangs weer terug op het nest. “Het werd gewoon te druk om alle activiteiten te combineren. Als ik een concert met een harmonie moest plannen waar ik dirigent van was, dan kwam ik daarmee zo nu en dan in de knoop. Ik heb toen besloten om te stoppen met de band maar het bleef natuurlijk wel kriebelen. Ik vind het dan ook super dat ze mij benaderden met de vraag of er inmiddels weer mogelijkheden waren. Ik heb nu een duomaat die indien nodig mijn plaats kan innemen, dat in natuurlijk erg fijn. Ik ben er dus weer bij en dat voelt geweldig want spelen bij Pater Moeskroen blijft natuurlijk te gek.”

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, in clubs en zalen, gaat de groep jaarlijks de theaters in en is daarin net zo succesvol. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten maximaal naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. “Zowel de festivaloptredens als de theatershows zijn fantastisch om te doen, en voor mij is het natuurlijk extra bijzonder om in Dongen te spelen. Ik hoop dan ook dat er veel Dongenaren komen genieten van een avondje Pater Moeskroen, de vrolijkste folk-band van Nederland” aldus Rolf.

Kaarten voor Pater Moeskroen op vrijdag 4 november in de Cammeleur bestel je HIER

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen