Stormvogels zoeken uitbreiding

Foto:

Al jaren staat deze uitbreiding op het verlanglijstje van de vrijwilligers van Scouting De Stormvogels. Maar in 2023 lijkt het dan echt te gaan gebeuren. Vanaf dan kennen de Stormvogels, net als in het verleden, weer vier speltakken: De Valken, De Arenden, De Haviken en De Kieviten. In het verleden hebben we al eens eerder een Kieviten-speltak gehad, maar door overvliegen en uitblijven van aanwas is deze speltak destijds opgeheven. Tijd om deze weer in ere te herstellen.

Met het opstarten van De Kieviten-speltak willen we weer wat jeugdig bloed binnen de scouting krijgen, want in beginsel is scouting natuurlijk een jeugdvereniging. Veel van onze scouts zijn als kind, jongere of jongvolwassene bij de Stormvogels begonnen en zijn nog steeds lid. Over het algemeen stopt een Stormvogels pas met scouting als hij of zij uit de regio verhuist of als het qua fysieke gezondheid niet meer mogelijk is.

De afgelopen jaren hebben we die kleine Stormvogeltjes toch wel gemist. Het lokaal waar zij ooit hun scoutingspel beleefden wordt al jaren niet meer gebruikt. Het mooie kasteel dat daar ooit in is gebouwd mag weer gewoond worden door Kieviten. Wij zijn daarom op zoek naar jeugd en jongeren tussen de 8 en de 16 jaar met een verstandelijke beperking die graag aan scouting willen doen. Lekker buiten bezig zijn, jezelf en de wereld om je heen ontdekken. Ouders en verzorgers van kinderen die passen in de beschrijving van een S.C.O.U.T. (zie flyer) kunnen hun kind aanmelden via [email protected]. Voor meer informatie kunt u via de mail contact met ons opnemen.

In december zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd op een zaterdagmiddag. De Kieviten zullen om de week op zaterdagmiddag draaien van 13.30 tot 16.30 uur. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn kunnen we in januari 2023 van start!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen