Arm in Arm Dongen bestaat 25 jaar

Foto: Pixabay License/Foundry

De werkgroep Arm in Arm komt al 25 jaar op voor de minst draagkrachtigen in onze gemeente Dongen en ’s-Gravenmoer.

Op 12 februari 1997 was de eerste bijeenkomst van de werkgroep een feit en daarmee was de werkgroep opgericht. Aanleiding was de uitspraak van Bisschop Muskens in 1996: “ik kan begrip opbrengen voor een arme die een brood steelt”. Hij gaf hiermee aan dat er iets in het systeem fout zat waardoor er steeds meer armoede in ons land zichtbaar was. Nu, 25 jaar, later gelden deze woorden nog steeds.

De werkgroep heeft in de afgelopen 3 jaar 600 verschillende gezinnen geholpen in Dongen en ’s-Gravenmoer; soms 1 keer, soms twee keer en ook nog een enkele keer 3 of 4 keer. Wij zijn bekend bij onze inwoners van de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Afgelopen jaar 240 pakketten. De werkgroep doet  meer. Vorig jaar hebben wij bij 40 gezinnen boodschappenbonnen gebracht omdat er letterlijk geen eten in huis meer was. Zijn er kleine schulden dan proberen wij die samen met de mensen op te lossen zodat er minder stress is en zij weer met hun dagelijks leven verder kunnen gaan. De werkgroep is oecumenisch van opzet.

De werkgroep is opgericht door leden van de Laurentiuskerk Dongen en de Protestantse gemeente Dongen-Rijen. Gaandeweg sloten zich de Gereformeerde Kerk ’s-Gravenmoer, Christelijk Gereformeerde Kerk ’s-Gravenmoer, Evangelische Kerk Hoop en de Hervormde Gemeente ’s-Gravemoer aan bij de werkgroep met als doel om als kerk diaconaal naar buiten te treden. Iedereen, niet-gelovig en gelovig, ongeachte afkomst, kan zich zonder angst of schaamte bij de werkgroep melden. Dat kan via [email protected] of telefonisch 06-22884797 /06-15142403. Bezoek onze website www.arminarmdongen.nl . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harrie Broeders, tel. 06-12218695.

25 Jaar armoede onder de aandacht brengen (ook bij de Dongense politiek) vier je niet. Maar je kan er wel bij stilstaan dat de werkgroep nog steeds bestaat en nog steeds hard nodig is in onze gemeente. U bent van harte uitgenodigd om a.s. zondag 2 oktober in de ochtend in Dongen en ‘s middags in ’s-Gravenmoer om stil te staan wat armoede betekent in onze eigen gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen