Mantelzorgbonnen worden weer uitgereikt

Foto:

Op woensdag 28 september en zaterdag 1 oktober worden mantelzorgcomplimenten uitgereikt.

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor iemand in hun omgeving met een ziekte, psychische aandoening of een beperking. Gemeente Dongen ondersteunt mantelzorgers met onder andere respijtzorg (vervangende zorg) en met de mantelzorgwaardering. Je bent mantelzorger als je zorgt voor je partner, een familielid of een vriend die bijvoorbeeld chronisch ziek is. Of misschien zorg je voor een kind met een beperking. Er zijn jonge en oudere mantelzorgers, werkende en niet werkende, mannen en vrouwen. Elke mantelzorgsituatie is weer anders. Je komt voor het compliment in aanmerking als je langer dan 3 maanden, meer dan 8 uren per week voor een Dongenaar zorgt.

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde
De gemeente Dongen wil daarvoor waardering laten blijken in de vorm van mantelzorgbonnen, die zijn in te wisselen bij Dongense ondernemers. Op woensdag 28 september van 15.00 uur tot 17.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur worden deze bonnen uitgereikt in De Cammeleur. Ook op zaterdag 1 oktober is er nog een uitreikmoment van 11.00 uur tot 13.00 uur.

Alle mantelzorgers die bij ContourdeTwern bekend zijn, hebben een persoonlijke mail gekregen. Het formulier is ook te downloaden vanaf www.dongen.nl of van www.decammeleur.nl . Print het uit en kom met het aanvraagformulier op bovenstaande tijden naar De Cammeleur. Na een check en een gesprekje, krijg je de bonnen meteen mee.

Jonge mantelzorgers.
Sommige jongeren hebben een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft vanwege een ziekte of beperking. Is dat bij jou het geval, dan doe je misschien meer in de huishouding of je geeft extra emotionele steun. Als dit over jou gaat, kom jij natuurlijk ook voor een compliment in aanmerking. Neem contact op met het jongerenwerk in jongerencentrum De Poort. Je kunt bellen met Evelyn op 06-57167718

Aanmelden bij ContourdeTwern
Geen persoonlijke uitnodiging gehad? Dan kun je je aanmelden als mantelzorger bij ContourdeTwern op www.contourdetwern.nl/themas/mantelzorg. Voor meer informatie kun je je ook wenden tot [email protected] of bel met 0162-314138

Reacties

Cookieinstellingen