Bezoekersdag Algemene begraafplaatsen gemeente Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Op zaterdag 24 september is er van 10:00 uur tot 13:00 uur een bezoekersdag op de begraafplaats Julianalaan in `s Gravenmoer en begraafplaats de Kremer gelegen aan de Groenstraat.

Ontwikkeling begraafplaatsen
De afgelopen tijd is er veel veranderd op beide begraafplaatsen. De aanleiding voor de veranderingenis dat er minder vaak wordt gekozen voor begraven. Daarnaast zijn er jaarlijks veel graven die niet verlengd worden. De gemeente is in gesprek gegaan met bezoekers van de begraafplaatsen en uitvaartondernemers. Naar aanleiding de gesprekken is een aantal zaken aangepakt. De legeskosten zijn vriendelijker geworden en zijn er meer mogelijkheden in de termijnen voor het verlengen van graven. Ook zijn er meer mogelijkheden voor de bestemming van as, zijn er luxe graven en is er een
foetustuin gecreƫerd. Op begraafplaats de Kremer is een deel voor natuurlijk begraven ingericht. In de toekomst wordt dit ook gerealiseerd op debegraafplaats in `s Gravenmoer.

Bezoekersdag
GeĆÆnteresseerden kunnen op 24 september zien wat er de afgelopen tijd veranderd is bij de begraafplaatsen. De bevlogen vrijwilligers van de begraafplaatsen vertellen u graag over alle ontwikkelingen. Ook kunnen bezoekers zien wat voor materieel nodig is om graven te delven en te verwijderen.

Reacties

Cookieinstellingen