8e internationale BBQ-wedstrijd succesvol

Er zijn ook barbecuewedstrijden voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar
Er zijn ook barbecuewedstrijden voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar
Foto:

Voor de achtste keer werd er een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd in Dongen-Vaart. De organisatie was ook dit jaar in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje.

Gedurende het hele weekend streden teams uit Europa voor punten van de internationale ranking van Kansas City Barbecue Society (KCBS) en de Steak Cookoff Assosiation (SCA). Dit stond garant voor een professioneel BBQ spektakel. Er waren onder meer teams uit Tsjechië, België, Denemarken, Duitsland, Nederland en Italië.

De riddershow

Riddershow zorgt voor het spektakel
Er waren allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals de handboogsport, kids BBQ, een dansact, een springkussen, een enorme zandbak, een terras, live muziek van Got 2 Sing en nog veel meer. De acteurs en ruiters van Ravelijn (Efteling) zorgden voor een waar spektakel, waarbij een gevecht plaatsvond om de hand van de schone jonkvrouw. Op zaterdag was het nog regenachtig, maar op zondag was het prima weer. Veel toeschouwers genoten van dit evenement.

SCA: Vaartse Hoeve BBQ-team wint Whole Hog
De vrijdag en zaterdag stonden vooral ook in het teken van de SCA-wedstrijden. Deze organisatie houdt zich bezig met Steak-, Burger- en Whole-Hog-wedstrijden. Het Vaartse Hoeve BBQ-team (VHBBQ-team) zorgde voor een daverende verrassing door de winst te pakken bij Whole Hog (heel varken) presentatie. Een fantastische prestatie van het Dongense team. De winst werd gepakt in de thuiswedstrijd. Andere winnaars waren: de Belg Dirk v.d. Walle, Thomas Neumann en Europees kampioen Daniel Raeder (Duitsland, steak), Kristof Faute (België, spare ribs), het Belgische team Wettels on Fire (Whole Hog blinde jurering) en de Nederlander Remko Winkelaar (burger). Daan Vernooij van het VHBBQ-team won een golden ticket voor de SCA World Championship
in Fort Worth in Texas, USA. Een fantastische prestatie.

 

De overall winnaars van de KCBS waren de Parkstad Smokers

Parkstad Smokers winnen KCBS-wedstrijd
De tweede dag (zondag) stond de internationale wedstrijd op het programma die goedgekeurd is door de KCBS. De teams bereiden vier vlees categorieën voor om zich te kwalificeren voor het algeheel kampioenschap: Chicken, Ribs, Pork en Brisket. Daarnaast staat het onderdeel dessert op de rol. Het onderdeel dessert werd gewonnen door het team It’s spice that meats you. Zij zetten de perfecte score neer van 180 punten. Het onderdeel Chicken ging naar Five Q en het onderdeel Ribs naar LowlandSmokers. De onderdelen Pork en Brisket gingen naar de Parksstad Smokers, die ook de eindoverwinning in het totale klassement pakte.

Het Vaartse Hoeve BBQ-team met in het midden de whole hog, waarbij de thuisploeg voor het eerst de titel pakt.

 

3X Napoleon Barbecues in Kids BBQ-wedstrijd
Op zaterdag en zondag werden er weer wedstrijden gehouden speciaal voor kinderen, in samenwerking met Intra Tuin Breda en Napoleon Gourmet Grills. Tijdens deze wedstrijd bereidden de kinderen een heerlijke hamburger, die beoordeeld werd door de jury. De winnaar won een leuke barbecue van Napoleon Grills. Er waren dit weekend drie rondes, waarvan de winnaars naar huis gingen met een echte Napoleon barbecue. In deze rondes namen de deelnemertjes van zes tot twaalf jaar het tegen elkaar op. Iedere ronde bestond uit acht kinderen.
.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen