De lekkerste cocktails met gin

Foto: Pixabay License/ Ernest_Roy

Ingezonden Bij gin denken we al snel aan gin en tonic. Een bekend drankje wat wereldwijd met veel plezier wordt gedronken. Dat is ook geen verrassing, want het is een zeer toegankelijk drankje.

Maar wist je dat je nog veel meer kanten op kunt met gin? Gin behoort namelijk tot één van de basis drankjes die gebruikt kunnen worden bij de bereiding van cocktails. Gin bevat niet alleen een zeer uitgesproken smaak, maar is dus ook nog eens heel gemakkelijk te mixen met andere smaken. Zo creëer je zeer interessante smaakprofielen en maak je je drankje precies zoals jij dat wilt. Wil jij eens wat anders dan witte rum, tequila of wodka? Leef je dan eens uit met één van de volgende lekkere cocktails met een basis van gin. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

De Gimlet
De schattige naam wekt direct al de interesse. Dit drankje is een echte aanrader voor mensen die dol zijn op de zure smaak van limoen. Dit in combinatie met de uitgesproken smaak van gin maakt dit tot een zeer sterke, maar bovenal heerlijke cocktail. Bovendien behoort het tot één van de oudste cocktails. Heel vroeger dronken de Engelsen deze cocktail namelijk al om de gezondheid te bevorderen. Toen dus vooral als gezondheidsdrankje. Nu smaakt deze wel een stuk lekkerder. Maak de gimlet door een deel limoensiroop en gin te mixen. Rasp op het laatst nog wat verse limoen over het drankje heen en je geniet van een fris drankje op een warme zomerse dag.

Negroni
Wil je nieuwe alcohol kopen en ben je eens op zoek naar iets compleet nieuws? Een bijzondere, uitgesproken smaak? Een zware smaak van alcohol? Dan is een Negroni een uitstekende keuze. Bovendien is deze bijzonder gemakkelijk te maken. Je mixt simpelweg drie gelijke delen van Martini Rosso, Campari en natuurlijk gin samen te voegen. Let op: dit is geen drankje voor mensen die vooral dol zijn op zoete smaken en cocktails waar de drank niet echt in te proeven is. Dit is een drankje met een zeer uitgesproken smaak. Je moet het echt wel een beetje leren drinken en er van houden. Wanneer je het eenmaal gewend bent en de smaak helemaal bij jouw smaakprofiel past, dan is dit een drankje waar je uiteindelijk nooit meer zonder kan.

Zelf experimenteren met fruit en ijs
Ben je dol op experimenteren en wil je eens iets anders dan de standaard recepten die je overal kunt vinden? Ga dan eens gewoon een avondje experimenteren. Het fijne van gin is dat het zeer gemakkelijk smaken overneemt. Het vormt een prima basis voor vrijwel iedere cocktail. Geen enkele smaak die je toevoegt is te gek. Ga daarom gerust aan de slag door wat dingetjes uit te proberen. Mix bijvoorbeeld wat fruit met ijs en gin en je hebt een heerlijk fruitig drankje voor een zomerse dag. Wist je dat je het zelfs kunt bevriezen en zo een ‘cocktailijsje’ kunt maken? Genoeg om uit te proberen dus!

Reacties

Cookieinstellingen