Uitslagenavond op het gemeentehuis op 16 maart

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Woensdagavond 16 maart vanaf 21.00 uur wordt in het gemeentehuis de uitslagenavond gehouden. Gedurende de avond zullen de uitslagen van de gemeenteraadsverkiziengen vanuit de diverse stembureaus binnendruppelen. waarna aan het einde van de avond de voorlopige einduitslag zal worden bekendgemaakt.

Er zijn in de Dongense gemeenteraad 21 zetels te verdelen Een peiling van anderhalve week geleden laat zien dat er verschuivingen te verwachten zijn in de huidige zetelverdeling. De vertegenwoordigers van de  politieke partijen en het college zullen tijdens de uitslagenavond allen aanwezig zijn in het gemeentehuis. De avond is openbaar toegankelijk.

Programma
Om 21.30 uur start de avond met de bekendmaking van de stemverdeling zoals uitgebracht op 14 en 15 maart. Daarna worden – zo snel als mogelijk – de uitslagen van de diverse stembureaus in onze gemeente gepresenteerd.

Visualisatie
De gemeente heeft een dashboard ontwikkeld, waarop de uitslag per partij op duidelijke wijze visueel is weergeven. Eerst wordt de uitslag van het betreffende stembureau getoond; vervolgens de tussenstand na twee stembureaus, dan na drie etc. Op die manier hopt men zo snel mogelijk de (officieuze) einduitslag te kunnen mededelen.

Presentatie
Eric Dammingh (griffie) en Mark van Rijen (communicatie) zullen deze avond presenteren. Ook zullen zij interviews houden met de vertegenwoordigers van de politieke partijen en om reactie vragen.

Lees ook het artikel over de peiling van de gezamenlijke Dongense media

Reacties

Cookieinstellingen