Dongense horeca mag terrassen voorlopig nog uitbreiden

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

De Dongense horeca mag de terrassen voorlopig nog blijven uitbreiden. Dat bevestigde burgemeester Marina Starmans nog eens , nadat VVD-raadslid Pieter Brooijmans hier vragen over had gesteld.

Brooijmans vond dat de coronabeperkingen een zware wissel hebben getrokken op de horeca en vroeg of de gemeente zoveel mogelijk wilde doen om de plaatselijke horeca te ondersteunen. ‘De horeca draagt bij aan de levendigheid in ons centrum en heeft een belangrijke sociaal-maatschappeljke functie. Nu de beperkingen stap voor stap worden versoepeld, kunnen de ondernemers weer gaan doen waar ze goed in zijn en de VVD wil dat de gemeente zo goed mogelijk helpt bij het bieden van mogelijkheden voor de horeca om de draad weer op te pakken’, zei Brooijmans.

Door: Bernadette Klerx

Volgens burgemeester Starmans heeft de gemeente de horeca vanaf de start van de coronacrisis altijd al ondersteund en blijft ze dat ook doen zolang er coronamaatregelen en beperkingen voor de horeca gelden. ‘Wij staan bijna doorlopend in contact met de horeca. Sowieso is er na elke persconferentie direct contact met de voorzitter van horeca Dongen en ook tussendoor is er veelvuldig overleg. Ook ambtelijk is er vaak overleg met de horeca. Dat is altijd op gericht op de uitleg van de coronamaatregelen en er wordt meteen gekeken naar wat de mogelijkheden binnen die regels zijn. En zoals u misschien enkele weken geleden hebt gemerkt, denken wij graag met de horeca mee en kleuren we als het kan even een beetje buiten de lijntjes’, merkte de burgemeester nog maar even op, hierbij doelend op de ‘ open dag’ van de horeca op 15 januari, toen de horeca als protest hun deuren voor één dag opende.

‘Daarnaast hebben we de horeca-ondernemers regelmatig schriftelijk op de hoogte gebracht over allerlei corona-ondersteuningsmaatregelen. Verschuldigde legesbedragen worden niet in rekening gebracht tot minimaal 6 maanden na de volledige heropening van de horeca. En horecaondernemers, die extra kosten hebben gemaakt, omdat ze moesten controleren op het Coronatoegangsbewijs, hebben in het najaar van 2021 allemaal eenmalig een vergoeding hiervoor gekregen. De regeling voor de uitbreiding van de terrassen is nog steeds van kracht’. Zolang er coronamaatregelen zijn, kunnen we daar gebruik van maken, voegde de burgemeester daar nog aan toe.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen