Bouwmanager van IKC Beljaart is SORS Adviesgroep

Foto:

Enige weken geleden is het resterende krediet voor IKC Beljaart door de gemeenteraad goedgekeurd. Dit betekent dat stichting Initia kan starten met het voorbereidingsproces voor de nieuwbouw van IKC Beljaart waarin BS Heilig Hart en Kiddy vanuit visie samen gaan werken aan een ononderbroken ontwikkeling voor kinderen.

Het voorbereidingsproces zal naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. Begin 2023 wordt in principe gestart met het bouwproces. In december heeft de aanbesteding van het bouwmanagement plaatsgevonden. Uit die aanbesteding is SORS Adviesgroep gekomen. Dit adviesbureau gaat stichting Initia begeleiden in het proces van het voorlopige ontwerp tot en met de oplevering van het gebouw.

De directeur bestuurder van stichting Initia, Angela Horsten, spreekt het vertrouwen uit dat onder begeleiding van Edwin Verbruggen en Sjoerd Rutten van SORS Adviesgroep dit proces met zowel enthousiasme als deskundigheid opgepakt wordt. “Beide heren hebben veel ervaring met het bouwen van scholen. Het bouwproces met het voor- en natraject is een divers en complex proces. Het gaat om een grote investering en daarbij dient weloverwogen omgegaan te worden met het spanningsveld tussen het ontwerp en de bouwkosten en niet te vergeten de kosten voor het beheer en onderhoud. Dat laatste is voor een onderwijsorganisatie ontzettend belangrijk.”

“Volgende week staat een eerste overleg gepland. De komende periode zal aandacht worden besteed aan onder andere de te doorlopen procedures, de keuze voor een architect als ook de communicatie naar de verschillende stakeholders. De verschillende stakeholders zullen in dit proces op passende wijze geïnformeerd en betrokken worden.” aldus Angela Horsten,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen