11.000 euro voor Wensambulance Brabant uit wensvijver AVRI

Foto:

Het was een mooie dinsdagmiddag voor de vrijwilligers van WensAmbulance Brabant. Hun organisatie was voor de tweede maal uitgekozen als doel voor de ‘wensput’ tijdens de indrukwekkende kerstshow van Bloem- en Tuincentrum AVRI. De klanten wierpen er vanaf half oktober tot aan de lockdown half december vele muntjes in. Vanmiddag werd de opbrengst bekend gemaakt: € 10.793,95. AVRI vulde dit al prachtige bedrag aan tot € 11.000,00

Anka Kimenai van AVRI Bloem- en Tuincentrum legt uit: “Ook afgelopen jaar hadden we weer een mooi doel uitgezocht waar we de opbrengst van de wensvijver aan wilden schenken. We kwamen al snel weer bij de wensambulance omdat de vrijwilligers van de stichting, Riny van der Donk en Willem van Oosterbosch, altijd reuze enthousiast zijn en vaak aanwezig zijn in de winkel om het een en ander toe te lichten.”

“In eerste instantie dachten we dat de opbrengst niet zo hoog zou zijn omdat steeds meer mensen geen contant geld op zak hebben, en toch zeker geen munt geld.” vervolgt Anka. “Ook de sluiting van de winkel werkte niet echt mee. We waren dan ook zeer verrast dat de opbrengst toch nog zo hoog is geworden. Het is zelfs de hoogste opbrengst tot nu toe. De toppers van Samen Top hebben ons geweldig geholpen door al die vele munten te sorteren. Ze hebben keurig alle munten gesorteerd in bakken en de vele winkelwagenmuntjes, buitenlandse munten, plastic fiches en zelfs nog oude stuivers er goed tussen uit gehaald.”

Dinsdag 18 januari mochten we dan ook samen de cheque overhandigen aan de vrijwilligers van de wensambulance. De opbrengst was maar liefst € 10.793,95. Uiteraard hebben Frank, Jeanne en Jon van der Avoird  van AVRI dit mooie bedrag weer afgerond. Zodoende konden we, samen met de Toppers, een mooie cheque van maar liefst € 11.000,– overhandigen. Na afloop mochten de Toppers nog even de ambulance van binnen kijken, even achter het stuur en zelfs op de brancard. En als klap op de vuurpijl mocht de sirene zelfs even aan. We weten niet wie we blijer hebben gemaakt, de wensambulance of onze Toppers.” aldus Anka.

WensAmbulance Brabant
WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit heel Brabant en aangrenzende regio’s die niet lag meer te leven hebben en helpt zo om hun laatste wens te vervullen. Gulle giften van sponsors, donateurs, verenigingen en particulieren die WensAmbulance Brabant een warm hart toedragen, maken het mogelijk om dit vervoer gratis aan te bieden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen