Stabiel internet dankzij een UTP kabel

Foto:

ngezonden Wil je snel en stabiel internet zonder dat je favoriete film regelmatig wordt onderbroken door haperingen? Of werk je thuis en is een goed internetverbinding noodzakelijk om je werkzaamheden uit te kunnen voeren? Versterk de verbinding met het internet dan door een UTP kabel aan te sluiten.

In deze blog lees je over de specificaties van de UTP kabel en hoe je ervoor zorgt dat je thuis in Dongen zorgeloos aan het werk kunt of lekker ontspannen je programma’s streamt.

Een UTP kabel om storingen in de verbinding te voorkomen
Als je de internetmodem een centrale plek hebt gegeven, dan zul je in iedere hoek van het huis dezelfde kwaliteit internet hebben. Heb je de juiste internetsnelheid en bandbreedte, dan zul je met draadloos internet uit de voeten komen. Maar een zwak en instabiel signaal zorgt er geregeld voor dat je verbinding uitvalt, dat de serie op Netflix om de zoveel tellen moet bufferen en dat je je niet goed kunt concentreren in je thuiskantoor. Zeker als je net in een vergadering via Zoom aan het woord bent en jouw bijdrage wilt delen aan de bestuursleden die aan de andere kant van het scherm naar je luisteren. Juist op die momenten komt het niet uit dat het internet je in de steek laat.

Maak daarom gebruik van een UTP kabel die je internetverbinding versterkt. Draadloze verbindingen kunnen namelijk sneller onderbroken worden doordat je apparaat zich toch te ver van de modem bevindt of doordat andere spullen ertussenin staan. Deze houden het internetsignaal tegen en vergroten de kans dat je verbinding uitvalt. Een UTP kabel daarentegen is stabiel en leg je die goed aan, dan wordt het internet niet onderbroken door tussenliggende zaken.

Diverse soorten netwerkkabels
Ben je er zat van om films te kijken zonder te weten hoe vaak die onderbroken worden? Of staat er deze maand weer een belangrijke afspraak op de agenda, waarin je niet opnieuw delen moet missen omdat de verbinding wegvalt? Zorg dan dat je een stabiele internetverbinding in huis installeert. Laat je voldoende informeren om erachter te komen welke netwerkkabel je nodig hebt, voordat je die bestelt. Afhankelijk van de internetsnelheid, bandbreedte en de afstand tussen je modem en apparatuur, kun je gemakkelijk een keuze maken uit verschillende categorieën UTP kabels.

Welke categorieën dat zijn, zie je hier:

  • Cat5e met een snelheid van 1 gigabit (GB) en een bandbreedte van 100 megahertz
  • Cat6 met een snelheid van 1 GB en een bandbreedte van 250 mHz
  • Cat6a met een snelheid van 10 GB en een bandbreedte van 500 mHz
  • Cat7 met een snelheid van 10 GB en een bandbreedte van 1500 mHz
  • Cat8 met een snelheid van 40 GB en een bandbreedte van 2000 mHz

Als je een computer gebruikt voor je werk waarbij het internet nodig is om allerlei toepassingen uit te voeren, dan heb je baat bij een hoger snelheid en vooral een hogere bandbreedte. Hiermee wordt namelijk de snelheid aangeduid van gegevensoverdracht die via een kanaal wordt verzonden.

Reacties